MN Press
Milan Pavkov

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas Metalac u Gornjem Milanovcu 2:1 (1:1) u utakmici 27. kola Superlige Srbije.

Domaćin je poveo golom Stefana Cvetkovića u 31. minutu, izjednačio je Ohi Omadžujanfo u 45+1, a pobedu crveno-belima doneo je Milan Pavkov u 56. minutu.

Zvezda se sada izjednačila na vrhu tabele sa Partizanom, po 72 boda, ali uz bolji međusobni skor.

Iako je formalno Partizan ispred Zvezde zbog bolje gol razlike, aktuelni šampion je faktički preuzeo vođstvo u šampionskoj trci jer ima bolji skor u međusobnim duelima sa crno-belima, a upravo taj kriterijum prvi određuje prvo mesto na kraju osnovnog dela.

Samim tim, ukoliko Zvezda zabeleži pobede u sva tri naredna duela, biće prva pred plej-of, a to znači i da će se derbi u plej-ofu igrati na stadionu Rajko Mitić.

Nije bilo lako gostovanje u Gornjem Milanovcu. Zvezda je dobro krenula, imala dve odlične šanse preko Mirka Ivanića i Ohija. Ali te propuštene šanse kaznio je domaći tim i poveo preko Cvetkovića u 33. minutu.

Ipak, crveno-beli nisu gubili glavu. U nadoknadi prvog dela Pićini je pogodio prečku, a lopta se odbila do Kataija. Magiko je držao loptu, a onda odlično centrirao u srce šesnaesterca, gde je sjajno reagovao Ohi i glavom doneo izjednačenje.

Rezultatom 1:1 otišlo se na poluvreme, a Dejan Stanković rešio je odmah da krene po drugi gol. Umesto Bena uveo je Milana Pavkova na poluvremenu. To mu se vratilo u 57. minutu, kada je posle odlične lopte Ivanića, kršni centarfor sjajno reagovao i ponovo matirao Markovića.

Samo tri minuta kasnije Pavkov je još jednom zatresao mrežu, ali je Zvezdi poništen pogodak zbog faula Ohija. Još jedan gol poništen je Pavkovu, ali srećom po Zvezdu, nije bilo drame pred njenim golom do kraja i bodovi su otišli crveno-belima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here