Bozoljac u četvrtfinalu “Gemaks opena”

0

 

Bozoljac, trenutno 162. igrač sveta, bio je danas na visini zadatka i pobedio favorizavanog protivnika, koji je u karijeri osvojio sedam ATP titula. Ovo je bio prvi međusobni duel dva igrača, a meč je trajao sat i 28 minuta.

 

Oba tenisera bila su sigurna na svoje servise u prvom setu, da bi srpski "bombarder" u "taj-brejku" slavio sa ubedljivih 7:2. Bozoljac je u drugom setu oduzeo servis Slovaku u četvrtom gemu i potom do kraja bio siguran na svoj. što mu je donelo veliku pobedu.

 

"Meč je bio veoma neizvestan. Krenuo sam slabije, u prvom gemu sam morao da spasavam dve brejk lopte. Uspeo sam da izvučem taj slab početak i da u nastavku bolje serviram, da bolje osećam poen. Hrbati je igrao bez greške na početku, a ja sam se samo trudio da budem pozitivan i verovao da će se sve vratiti u normalu. Drugi set je tekao kako sam i želeo, ja sam bio taj koji je diktirao poen, a ne on. Servis mi je puno pomogao da pobedim", rekao je Bozoljac.

 

Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva.

 

"Imam težak žreb, ali to me ne opterećuje. Pre ili kasnije igraću sa svim tim jakim igračima. Golubjev je pre dve nedelje igrao finale turnira u Heilbrunu. To će svakako biti velika borba i težak meč", zaključio je Bozoljac.

 

Krajinović završio "Gemaks"
Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale "Gemaks opena", pošto je večeras poražen od Britanca Aleksa Bogdanovicha rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Britanac će u četvrtfinalu igrati sa Poljakom Mihalom Przisieznijem.

Gemaks open igra se za nagradni fond od 106.500 evra.

Rezultati 2. kola:

Bogdanović (GBR) – Krajinović (SRB) 6:3, 6:4
(2) Golubev (KAZ) – Miler (LUX) 7:6, 6:3
Bozoljac (SRB) – Hrbati (SVK) 7:6, 6:4
Przisiezni (POL) – Kindlman (GER) 6:3, 7:5

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here