KK Crvena zvezda pred gašenjem!?

0

Tako će revizori imati pune ruke posla da razreše pravi Gordijev čvor koji je prethodnih godina čvrsto vezan na Malom Kalemegdanu. List Kurirpiše da je Zvezda poslednjih godina poslovala preko računa sestrinske firme “BC Red star” i da je većina imovine sada u vlasništvu preduzeća “Alma kvatro”, što je bio pokušaj izbegavanja obaveza prema poveriocima.

"Gotovo sva Zvezdina imovina je u vlasništvu firme “Alma kvatro” jer je to bio pokušaj izbegavanja obaveza prema poveriocima, odnosno izvršenja rešenja o njenoj plenidbi. Međutim, sve je stavljeno pod hipoteku, a dotična firma nije mogla da konstituiše založno pravo na vreme i spreči sudsko izvršenje" priča izvor Kurira i dodaje:

Mlada pojačanja

 

Mladi reprezentativci Srbije, Stefan Stojačić i Dušan Katnić igraće za crveno-bele u plej-ofu.

Njih dvojica su nastupali za Megu, imaju po 21 godinu, važe za veoma talentovane igrače, uostalom, obojica su prošli sve reprezentativne selekcije.

 

Katnić je plej, ima svetsko i evropsko zlato sa juniorima Srbije, važio je za jednog od pet najboljih juniorskih igrača Evrope. Bio je solidan u Megi, ali su mnogi stručnjaci smatrali da stagnira i da je vreme da pređe u veći klub.

 

Stojačić je bek šuter, odnosno

"dvojka", najbolji je strelac Mege, osvojio je zlata sa juniorskom odnosno mladom reprezentacijom Srbije.

"Kao poverioci se javljaju i neki bivši članovi uprave, tj. njihove firme, kojima je dug prodat pod povoljnim uslovima, tako da jednom od njih Zvezda duguje oko šest miliona evra. Postoji realna opasnost da se plenidba nastavi".

Prema nekim informacijama, dug se kreće od 10 do 15 miliona evra i u ovom trenutku je veći i od onog koji je napravio fudbalski klub.

 

Zvezdina legenda i nekada uspešni funkcioner Dragan Kapičić, predsednik KSS, razgovarao je s Lučićem i smatra da finansijska situacija mora hitno da se raščisti.

 

"Mene zaista čudi koliko je u Zvezdi bilo anarhije u donošenju odluka, od najnižih instanci pa naviše. Zvezda konačno treba da se otarasi balasta koji je godinama vuče nazad i sada je na Lučiču da pokuša to da reši. Treba jasno reći ko je i zašto radio neke stvari. Neko je ulagao novac u Zvezdu, nije uspeo ništa da uradi i to je bio poslovni rizik. Ne razumem zašto klub sada tom istom duguje, i to još s kamatama", pita se predsednik KS Srbije Dragan Kapičić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here