Krilni centar Sakramento Kingsa Nemanja Bjelica je prilikom odgovaranja na pitanja medija u hotelu “Grand” u Kopaoniku objasnio zašto NBA igrači imaju poseban tretman.

– Ne možeš da igraš kontakt. Sve ostalo nije problem. Sale nikad nije bio fleksibilniji, sve razume – kaže ukratko Bjelica, koji je za razliku od Bobana Marjanovića i Marka Gudurića, Bogdana Bogdanovića došao ranije na Kopaonik:

– Neće puno njihovo odsustvo, na neke stvari se ne može uticati. Ja sam došao koji dan ranije, nisam imao tih problema kao ostali NBA igrači. Radio sam po svom programu, a pravo da vam kažem, lepo mi je što sam posle dve godine, uželeo sam se.

Osvajač evropskog, svetskog i olimpijskog srebra naglašava da su se tokom godina promenili prioriteti u planu priprema:

– Pripreme nisu kao nekad, recimo dok sam igrao u Zvezdi. Promenio se kalendar, mnogo je utakmica i igrači koji su završili sezonu pre tri nedelje, npr. Lučić i Micić, su spremni, a ja sam završio sezonu u aprilu tako da se spremam i za reprezentaciju i za narednu sezonu. Imamo još dva-tri dana da odradimo tih košarkaških treninga i onda kreću utakmice. Imamo deset utakmica do početka prvenstva i nemamo nešto mnogo vremena za trening. Spremni smo, treba da se okupimo i da se sve posloži.

Po završetku priprema kreću i pripremne utakmice:

– Da napomenem da ove utakmice nemaju rezultatski značaj! Da ne bude: “Jao, šta nam radite…” Drago mi je da je savez organizovao utakmice u Čačku i Zrenjaninu, zatim i Beograd. Posle put u Litvaniju, pa Akropolis kup.

Srbija ima petorku kreativaca Micić-Teodosić-Bogdanović-Bjelica-Jokić. O tome kako bi se tih pet imena snašlo u igri, našalio se:

– Trebaće nam pet lopti! Pitali su me da li će Sale uklopiti tolike zvezde, mi se ni ne osećamo kao zvezde. Svako može da nađe ulogu u ekipi.

U vrlo ujednačenoj konkurenciji, Bjelica ističe odustvo povreda za najbitniji faktor za dobar rezultat:

– Najbitnije je da svi budemo zdravi, jer dolazimo iz napornih sezona. Ako se sve to posloži, ne bojim se za nas. Ne treba da bežimo od uloge favorita, ali treba biti i realan. Stvorila se euforija posle otkaza u ekipi SAD, mada verujem u našu atmosferu i zajedništvo koji nas krase.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here