Jelena Đorđević Popović, RTS

Mnogo volim svoju dijasporu i dijaspora voli mene – ja to znam, pošto gledaoci to potvrđuju svakodnevnim kontaktima. Sa mnogima postajem prijatelj i drago mi je da mi ljudi veruju, iako me ne poznaju lično, već samo sa ekrana. Često mi se jave kao da se godinama poznajemo. Obraćaju mi se sa Jelo, Jeco, Jelenče… ponekad i Jelena. Zato uvek na isti način počinjem i završavam emisiju, uvek sa ljubavlju.

“Gledajte emisije Srbija NA vezi, ostanite sa Srbijom U vezi, jer to je odličan trening za zdravu emotivnu kondiciju“, kaže u ekskluzivnoj izjavi za Franfurtske vesti Jelena Đorđević Popović, novinarka i TV voditeljka RTS-a, urednica emisije „Srbija na vezi” i autorka serijala „Afrika i Srbija na vezi”.

Serijal iz Afrike u šest epizoda sada je dostupan na platformi RTS Planeta na internet adresi www.rtsplaneta.rs i obuhvata priče iz Južnoafričke Republike i Bocvane, sa posebnom pažnjom na gradove: Johanesburg, Pretorija, Port Elizabet, Gaborone… Još mnogo lokacija i zanimljivosti zabeležila je kamera RTS-a.

U Bocvani, pored mnogo interesantnih detalja biće reči i o novosagrađenoj crkvi posvećenoj Sv. Savi, na čijem osvećenju je 26. oktobra prošle godine činodejstvovao Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej. To je bio istorijski trenutak za tamošnje Srbe.

Epizoda Fudbalska priča Afrike nagrađena je na festivalu Zlatna buklija. U njoj je predstavljen jedini beli fudbalski sručnjak, koji se na celom kontinentu zadržao kontinuirano skoro dve decenije, radeći u 42 od 45 afričkih zemalja. Ličnost veoma interesantna, koja i danas održava prijateljske kontakte sa većinom predsednika i premijera država Crnog kontinenta. Zovu ga fudbalski Tito, ali ćete svakako o njemu saznati više u emisiji.

Srbi naseljavaju Afriku od 18. veka i ponekad se na tom kontinentu osećaju kao kod kuće. Mi smo za vas zakucali na mnoga vrata naših u Africi i uverili se u to.

 


Ukoliko na svom uređaju nemate instaliranu internet radio i TV platformu RTS Planeta, preuzmite je, registrujete se i birajte svoje sadržaje iz riznice RTS-a.

Na RTS Planeti je dostupno i 11 televizijskih i četiri radijska kanala, koja možete pratiti UŽIVO ili 72 sata odloženo, kao i VIDEOTEKA i SLUŠAONICA sa više od 20.000 naslova televizijske produkcije i radijskog stvaralaštva.