Advokat blizu klupe “orlova”

0

Dok Dragoslav Stepanović čeka da jednog dana postane nacionalni trener u nekoj zemlji, u Srbiji će po svemu sudeći za selektora ponovo doći stranac.
"Sportski žurnal" piše da su čelnici Fudbalskog Saveza, na čelu sa Tomislavom Karadžićem, ovih dana ponovo obavili razgovor sa holandskim stučnjakom Dikom Advokatom (66) i da je on vrlo blizu da sedne na klupu "orlova".
Kao što je poznato Srbija zvanično nema selektora otkad je otišao Siniša Mihajlović i preuzeo italijansku Sampdoriju. Umesto njega u ulozi vršioca dužnosti selektora bio je Ljubinko Drulović, koji je vodio reprezentaciju na prijateljskim mečevima sa Ircima u Dablinu (2:1) i na turneji u Americi (Jamajka 2:1, Panama 1:1) i Brazilu (0:1).
Mnogi smatraju da je Drulović, koji je prošle godine sa omladincima osvojio Prvenstvo Evrope, zaslužio da i zvanično postane selektor Srbije, ali u Savezu su mišljenja da još nema dovoljno iskustva za A tim.
Zato su se bacili u potragu za trenerom koji će im "garantovati" odlazak na naredno EP u Francusku 2016.
Pored Holanđanina Dika Advokata, kao kandidat pominjao se i Italijan Valter Zenga, koji je svojevremeno imao uspeha na klupi Crvene zvezde. Na kraju, u Savezu nisu odbacili mogućnost čak i da se Siniša Mihajlović vrati na klupu "orlova", ako raskine ugovor sa Sampdorijom. Italijanski mediji pišu da bi Mihajlović uskoro mogao da podnese ostavku i navodno, to je jedini razlog što FSS još nije promovisao novog selektora, čekajući eventualni Sinišin povratak…

Trenirao pet zemalja
Dik Advokat je navodno prihvatio uslove koje je FSS ponudio svim trenerima sa kojima je pregovarao, a osnov predstavlja veći deo plate uslovljen plasmanom na EP u Francuskoj 2016.
Advokat je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri bio selektor čak šest puta – vodio je Holandiju (dva puta), Ujedinjenje Arapske Emirate, Južnu Koreju, Belgiju i Rusiju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here