Ana osmi, Jelena deveti nosilac

0

PRVA MEĐU SRPKINjAMA: Ana Ivanović

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović biće osmi, a Jelena Janković deveti nosilac na US openu, koji u Njujorku počinje u ponedeljak. U odnosu na NjTA
listu, njih dve su napravile napredak za po jedno mesto, pošto Kineskinja Li Na propušta poslednji grend slem sezone zbog povrede.
Pored Ivanovićeve i Jankovićeve, od srpskih teniserki u glavnom žrebu sigurno će se naći i Bojana Jovanovski, dok Jovana Jakšić i Aleksandra Krunić još imaju šansu da to učine kroz kvalifikacije. Krunićeva se kao 32. nosilac plasirala u 2. kolo kvalifikacija pobedom nad Petrom Martić iz Hrvatske sa 6:4, 6:3 za 63 minuta. U nastavku, Aleksandru očekuje susret sa Čehinjom Denis Alertovom, koja je posle čak dva sata i 39 minuta borbe bila bolja od Japanke Miharu Imaniši – 6:3, 6:7 (3:7), 6:4. Nade više nema za Vesnu Dolonc, koja je završila nadmetanje u kvalifikacijama u 1. kolu, porazom od Holanđanke Mihaele Krajiček sa 6:1, 6:4 posle samo 61 minuta.
Očekivano, Amerikanka Serena Vilijams, koja je u prethodne dve godine bila nepobediva na US openu, biće prvi nosilac, drugi i treći Rumunka Simona Halep i Čehinja Petra Kvitova. Slede Agnješka Radvanjska, Marija Šarapova, Anđelika Kerber, Judžini Bušar, naše Ana i Jelena i kao deseta Dankinja Karolina Voznijacki.
 

Kraj za Bozoljca

Posle mladog Peđe Krstina i iskusni Ilija Bozoljac je u 1. kolu završio kvalifikacije porazom od Martona Fučoviča iz Mađarske sa 7:6 (10:8), 7:6 (7:5), posle 111 minuta. Bozoljac i Fučovič su odigrali neizvestan meč, u kojem je Mađar osvojio sedam poena više i slavio posle dva taj brejka, koje je dobio na razliku.

 

Federer napada prvo mesto?

Prošle godine u ovo vreme borio se da ostane u top 10, a sada se Rodžeru Federeru otvorila mogućnost i da završi godinu na prvom mestu na ATP listi! Federer trenutno ima više od 5.000 bodova manje od prvoplasiranog Novaka Đokovića, ali do kraja godine brani znatno manji broj poena. Najveću razliku mogao bi da napravi US open na koji Federer dolazi u posle finala u Torontu i titule u Sinsinatiju.
Prošle godine Švajcarac je osvojio samo jedan turnir i pobedio je samo jednog top 10 igrača. Ove godine je već osvojio tri turnira i ima 12 top 10 "skalpova".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here