Analitičari hvale i ”kude” Vučića

0

Aleksandar Vučić
 

"Mislim da je ekspoze realan i u skladu sa izazovima koji predstoje Srbiji a sada je ključno pitanje da li će biti političke odlučnosti da se sve to realizuje kada nastupe problemi kojih će sigurno biti, jer će biti mnogih koji program Vlade smatraju udarom na sopstvene interese", rekao je Anđelković.

Analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je da je Srbija dobila Vladu Vučića i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

 

"Veći deo programa je očigledno usaglašen sa Svetskom bankom i MMF-om, što pokazuju i sadržaj Vučićevog ekspozea i imena ministara iz takozvanog ekspertskog dela vlade", rekao je Vukadinović.

 

Pročitajte još:

* Svetski mediji o Vladi: Najava korenitih reformi bivšeg nacionaliste

* ”Znajte da ništa nećemo da ukrademo”
* Đilas: Velike sile skrojile Vladu
* Izabrana nova (stara) Vlada Srbije

Vukadinović je naveo da u programu nove Vlade ima i mera koje je potrebno sprovesti i koje su bile potrebne i mnogo ranije, ali da postoji ozbiljna nesaglasnost između proklamovanih ciljeva i predloženih instrumenata za njihovo dostizanje.

 

Analitičar Saša Đogović izjavio je da je premijer Aleksandar Vučić u ekspozeu suštinski dobro postavio dijagnozu situacije u kojoj je Srbija, a posebno njena
ekonomija, i da je izabrao jake ličnosti da sprovode ekonomske reforme.

 

"Trio Lazar Krstić, Kori Udovički i Dušan Vujović baviće se reformama ekonomije, javnog sektora i državne uprave. Naglašen je timski duh i nastoji se uvođenje principa odgovornosti i sagledava se opšti interes a ne partijski, kao ranije", rekao je Đogović.

 

Profesor ekonomije Boris Begović izjavio je da je u ekspozeu premijera Aleksandra Vučića bilo mnogo reči a malo vizije i da je to "mehanički zakrpljen tekst" redovnih izveštaja raznih ministarstava.

 

"U politici su ključni prioriteti, a ekspoze od tri sata pokazuje da nema prioriteta", rekao je Begović televiziji B92.

 

Begović je kao primer da je ekspoze mehanički zakrpljen tekst redovnih izveštaja ministarstava naveo besmislenu birokratsku formulaciju "unaprediće se turistička ponuda" ili "potrebno je pronaći odgovarajuće rešenje".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here