Bekam propušta Mundijal u Južnoj Africi

0

34-godišnji fudbaler, koji za italijansku ekipu nastupa kao pozajmljeni igrač Los Anđeles Galaksija, bio je na centru terena kada je bez ikakvog vidljivog povoda osetio snažan bol, zbog čega je odmah signalizirao stručnom štabu a onda uz veliku muku došao do aut-linije gde mu je pet minuta ukazivana pomoć.

 

Italijanski mediji kažu da će bekam već danas otputovati u Finsku na operaciju, a Adrijano Galijani, direktor Milana je izjavio da se nada da će Englez i naredne godine u decembru stići u Milan na pozajmicu.

 

Dakle, fudbalska reprezentacija Engleske na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi putuje bez mega zvezde Dejvida Bekama. I 2002. godine Bekam je doživeo veliki peh uoči Mundijala, kada je zbog loma sada već čuvene četvrte metatarzalne kosti (doprsna kost iznad domalog prsta stopala) umalo propustio SP u Južnoj Koreji i Japanu.

 

Kapelu žao što se Bekam povredio

 

Iako još veličina povrede nije jasna, i selektor engleske reprezentacije Fabio Kapelo svestan je da neće moći da računati na Bekama.

 

"Moramo da pričekamo rezultate pregleda, ali izgleda da će propustiti Svetsko prvenstvo. Razgovarao sam s njim u nedelju nakon utakmice kako bih mu dao svoju podršku, kao i Franco Baldini (pomoćni trener reprezentacije). Dejvid je veliki profesionalac i radio je vrlo naporno kako bi zaigrao na Svetskom prvenstvu, pa će njegov izostanak biti velika šteta. Jako mi je žao što se povredio", rekao je Kapelo.

 

 

Bekam za reprezentaciju Engleske nastupa od 1996. Ima skor od 17 golova u 115 mečeva. Predstojeće SP bilo bi četvrto u karijeri engleskog fudbalera, ali kako mediji prenose put u Južnu Afriku za Bekama ostaće samo san.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here