“Beograd sam donosi teške odluke“

0

Srbija teške odluke donosi bez pritiska sa strane: Aleksandar Vučić
 

"Preduzimamo mere kao jedina južnoevropska zemlja koja bez pritisaka sa strane donosi teške odluke, donosi teške mere i želi da stvori ekonomski ambijent kakav priliči jednoj zemlji EU. Mislim da je to ono što ljudi i ovde poštuju, kao i u svim drugim delovima sveta", rekao je Vučić.

 

On je naglasio da Srbiju svi danas vide kao stabilizujući faktor u političkom smislu u celom regionu ali i kao zemlju sa izraženom i naglašenom dobrom ekonomskom budućnošću i dobrim mestom za investiranje, prenose beogradski mediji.

 

Vučić je izrazio uverenje da će naići na izuzetan odziv britanskih kompanija, koje su obično veoma konzervativne po pitanju dolaska na srpsko tržište, ali i iz drugih evropskih kompanija.

 

Premijer Srbije će se tokom dvodnevnog boravka u Londonu sastati sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom i gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

 

Protokolom posete predviđeno je da srpski premijer održi predavanje na Londonskoj školi ekonomije i da se sastane sa predstavnicima britanskih kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiju, kao i da učestvuje na Ekonomskom samitu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here