Bez Ilića nema fudbala!

0

Partizanovi fudbaleri mučili su loptu prvih 45 minuta meča sa Donjim Sremom, a onda je na teren ušao Saša Ilić… Čovek od 37 godina i dalje je glavni kreator igre crno-belih, bez njega Partizan izgleda kao raštimovani orkestar. Treneri, i sadašnji i oni bivši, svih ovih godina ne uspevaju da mu pronađu dostojnu zamenu, pa je Ilić morao da zaigra i protiv Donjeg Srema. U suprotnom, ko zna kako bi se utakmica završila. Znao je i Zvonko Varga da bi vredelo odmoriti Ilića za duelu s Nefčijem u četvrtak, ali jednostavno nije imao izbora. Gosti su u drugom poluvremenu imali sjajnu šansu za izjednačenje (Spalević), Partizan je balansirao između drame u završnici i ulaska u mirniji tok utakmice.
– Ispunili smo plan, mada možda nije tako izgledalo u prvih 30 minuta – rekao je trener Zvonko Varga, koji je vodio ekipu umesto suspendovanog Marka Nikolića. – Mučili smo se, nije bilo energije i dovoljno želje da se postigne taj gol, koji je ipak došao u 45. minutu i otvorio vrata pobedi. U drugom poluvremenu je bilo bolje i jedino pitanje bilo je s kojom razlikom ćemo pobediti.
Iskusni strateg ne krije da je imao ideju da odmori Drinčića, Lazovića, Ninkovića i Ilića. Utisak je da Ninković nije igrao zbog "rasprave" sa navijačima na prvom susretu sa ekipom iz Azerbejdžana.
– Ima i jednog i drugog, da budem iskren, ali takav je dogovor bio i mislim da će mu ova pauza koristiti. Naravno, u konkurenciji je za sastav za Nefči – rekao je Varga.
Nenad Marinković nije ostao dobar utisak u prvoj utakmici od povratka u Partizan, dok stručni štab može da raduje oporavak Danila Pantića. Mladi vezista biće u konkurenciji za najvažniji meč u sezoni, protiv Nefčija u Bakuu.
 

Drinčić: Nisu me zvali iz Makabija
Poslednjih dana dosta se spekuliše o odlasku Nikole Drinčića iz Partizana, izraelski mediji tvrde da prelazi u Makabi Haifu, ali je on to demantovao.
– Bilo je nekih kontakata, ali mene niko nije zvanično zvao. Šta će biti do 31. avgusta, najiskrenije, ne znam – rekao je Drinčić. – Najvažnije je da se plasiramo u Ligu Evrope i da na neki način spasimo sezonu. Svakako da ne treba da se zatvorimo, već da igramo kao da smo na svom terenu i probamo da damo gol.

PARTIZAN 3
DONjI SREM 0

PARTIZAN: Lukač 7, Vulićević 7, Petrović 6, Stanković 6, B. Ilić 6, Brašanac 6,5, Marković 6,5, Grbić 7 (od 62. Lazović 7), Marinković 5,5 (od 53. S. Ilić 7), Živković 7, Škuletić 7,5 (od 81. Pantić -).
DONjI SREM: Milinović 6, Lakićević 6, Prljević 6, Lakić-Pešić 6, Punoševac 6 (od 68. Marčeta 5,5), Bukorac 6, Grujičić 6, Beljić 7, Stanisavljević 6,5 (od 58. Obuobi 5,5), Zec 6, Spalević 6 (od 78. Crnomarković -).
STRELCI: Škuletić u 45. (iz jedanaesterca), Lazović u 67. Marković u 76 minutu. STADION: Partizana. GLEDALACA: 3.000. SUDIJA: Petar Piper (Čačak) 7.
IGRAČ UTAKMICE: Petar Škuletić (Partizan).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here