Budimka osvojila Delez

0

Fabrika Budimka iz Požege očekuje potpisivanje ugovora sa firmom Delez i svojim proizvodima će snabdevati više od 20 objekata belgijskog trgovinskog lanca.
– Počinjemo prvi put da radimo sa njima, birali smo jedinice belgijskog trgovinskog lanca u Beogradu koje imaju najveći promet i smatram da ćemo svakodnevno vršiti isporuku malina, budući da imamo sopstvenu proizvodnju ovog voća – izjavio je direktor tog požeškog preduzeća u restrukturiranju Đorđe Stevanović.
Budimka se, kako kaže, nakon četvorogodišnjeg napornog rada sprema da izađe iz postupka restrukturiranja kako bi na tržištu ostalo zdravo preduzeće koje ima nameru da upošljava nove radnike.
– Svi proizvodi su traženi, mi na lageru ništa nemamo, a u protekla četiri meseca je 20 odsto veća proizvodnja. Robu plasiramo u Srbiji, zemljama bivše SFRJ, i zemljama EU – kaže Stevanović.
Direktor je podsetio da je Budimka u protekle četiri godine poslovala pozitivno i izmirila sve obaveze prema državi kad su u pitanju porezi i ostali nameti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here