Ceo Frankfurt u Bad Homburgu

0

Dame su dobile bukete cveća
 

Iz Frankfurta je pristiglo mnogo više publike nego što se očekivalo, ali su se organizatori brzo snašli za još desetak stolova kako bi svi mogli da prate program.
 

U programu koji su pripremili mladi članovi kluba bilo je recitacija, muzičkih numera, skečeva, a folklorna sekcija "orlića" je pobrala najviše aplauza publike. Učestvovalo je i Srpsko amatersko pozorište u osnivanju "Mala škola ćirilice", koja radi pri crkvi Sveti apostol Luka u Frankfurtu. Oni su izveli dva skeča iz opusa Miodraga Petrovića Čkalje, koji su pripremili, Aleksandar Jovanović – Čika Aca i Radosav Ignjatović – Čika Đura.
 

U ime svih članova kluba predsednik Miodrag Stojković je čestitao praznik i poklonio bukete cveća Milanki Vučić, direktoru Srpske komore u Frankfurtu, Vidi Vučković, potpredsedniku Centralnog saveta Srba Hesena, Rozviti Han, direktoru škole u Bad Homburgu i Biljani Čelik-Jeftić, konzulu u Frankfurtu i zahvalio na podršci koju ove dame pružaju klubu.

 

Gosti iz otadžbine

Specijalni gosti bili su učenici, Marija Petrović i Aleksandar Pantić iz Barajeva, Dimitrije Jovičić i Dobrivoje Matić iz Tršića. Oni su za literarni rad na takmičenju "Vuk i ćirilica" koji je organizovala "Mala škola ćirilice" dobili desetodnevni boravak u Frankfurtu. Sa njima je doputovala i učiteljica Tijana Tešmanović iz Loznice. Njima je predsednik kluba, Miodrag Stojković, uručio još jedno priznanje za angažovanje na očuvanju našeg pisma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here