Jake žene i lepi muškarci

0

Helga Jeremilo Arenas, Karlina von Karlo Kampos i Bastijan Beker
 

Povodom isteka prve polovine izložbe, koja je otvorena do 1. aprila, ovih dana je održana svečanost (Midišage) u prisustvu brojne, za umetnost zainteresovane publike.
Pesnikinja Larisa Vidić je govoreći o stvaralaštvu Kamposove i njenoj već poznatoj seriji slika "Jake žene" istakla da je Karolina slikarka koja kistom priča priče.
 

Darovala slike

Karolina je na nedavno održanoj proslavi 15 godina udruženja "Pomoć deci sveta" iz Frankfurta, poklonila organizatorima dve svoje slike. Darovanje slika za dobrotvorne svrhe je čin vredan pažnje i to mogu samo "Jake žene". Tom prilikom je predsednica udruženja Pelka Budaković zahvalila Karolini na humanom i plemenitom gestu.

Karolina je pre par godina počela da slika i izlaže seriju slika "Jake žene", a ovoga puta je gost na njenoj izložbi fotograf Helga Jeremilo Arenas, koja je izložila svoju seriju fotografija "Lepi muškarci" i tako je nastala ova izložba pod zajedničkim imenom "Lepi muškarci – Jake žene".
 

Likovi na Karolininim slikama su najverovatnije predstavnice žena sa bezbrojnih zgarišta, koje su uprkos svim gubicima koje rat donosi uspele, kao i sama Karolina, da nađu snage za novi početak.
 

Pozdravno pismo gradonačelnice Frankfurta Petre Rot pročitao je direktor hotela Bastijan Beker. U okviru programa nastupili su poznata kabaretistkinja Elizabet Hag i gitarista Bani Ratković, koji je bio jedan od modela na fotografijama "Lepi muškarci".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here