Ćiro insajder UEFA

0

 

Afera je počela u Nemačkoj i proširila se na još osam država među kojima je i Hrvatska, pa čelnici UEFA ispituju moguće nameštanje preko 200 sumnjivih utakmica.

 

"UEFA je kontaktirala Ćiru Blaževića u vezi istraga koje provode nemački pravosudni organi u Bohumu, a hrvatski stručnjak je pristao da otkrije informacije koje ih zanimaju", piše "Nacional".

 

Još uvek nije jasno kako će Ćiro pomoći u ovoj istrazi, ali hrvatski list navodi da iskusni trener zna mnogo više od prosečnog fudbalskog navijača. Nedavno se pisalo da je Blaževiću nuđeno pola miliona evra za poraz reprezentacije Bosne i Hercegovine od Turske u kvalifikacijama za SP, što je on odmah demantovao.

 

Veruje se da su upravo u Turskoj bile nameštane najatraktivnije utakmice, a najsumnjivija su tri meča Lige šampiona i 12 utakmica Lige UEFA.

 

U Hrvatskoj je bilo sedam sumnjivih mečeva, a Hrvatskom nogometnom savezu je službeno saopšteno da je utakmica između Zadara i Hajduka bila nameštena, dok pravosudni organi nisu želeli da iznose eventualne dokaze o preostalih šest.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here