David Luiz ide u Barselonu!

0

 

Čelzi je ove sezone ostao bez osvojenog trofeja uprkos tome što je prethodnih godina bio jedan od najaktivnijih klubova u prelaznim rokovima, dovodivši veliki broj igrača i to za ogromne sume. Dijego Košta je priznao svojim saigračima da će pojačati londonski klub, a kako bi Plavci poslovali u okviru finansijskog fer pleja moraće da prodaju neko zvučno ime.

Barseloni očajnički treba iskusan štoper koji će zameniti Karlesa Pujola i izbor je pao na Davida Luiza, a ugledni engleski mediji tvrde da je Brazilac već dogovorio lične uslove sa Blaugranom i da će preći u Kataloniju posle Svetskog prvenstva, a Plavci će od prodaje zaraditi 39.000.000 evra. Tako da će se navijači na stadionu Kamp Nou opet diviti štoperu sa kovrdžama.

Luiz je savršen izbor za Barsu zbog njegovih tehničkih sposobnosti na kojoj bi mu pozavideli i mnogi igrači sredine terena, a i mirnoće u pas igri što je ključno za štopera tima koji igra tika-taku. Brazilac je na Stamford Bridžu od januara 2011. godine, ali ove sezone se nije naigrao jer Žoze Murinjo preferira štoperski tandem Teri – Kejhil.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here