Dijara prekinuo “crnu seriju” Partizana

0

Nakon 12 uzastopnih poraza u evropskim takmičenjima, "crno-beli" su se konačno domogli trijumfa i to protiv Šahtjora iz Donjecka, koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje i ovogodišnjeg najmasovnijeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

 

Meč je odlučen u šestom minutu, kada je posle gužve u šesnaestercu gostiju i nespretne reakcije golmana ukrajinske ekipe Andrija Pjatova, senegalski napadač Lamin Dijara spretno reagovao i sa pet metara odbijenu loptu sproveo u nebranjeni deo mreže.
 

Utakmica je odigrana po veoma teškom terenu, koji je bio očišćen od snega, ali smrznut i klizav, pa fudbaleri oba tima nisu mogli da pokažu svoj najbolji fudbal. Takve uslove bolje je iskoristila ekipa Partizana, koja je nakon iskorišćene greške gostujućeg golmana, kontrolisala igru i rezultat.

 

Domaćin je imao i nekoliko dobrih prilika da duplira vođstvo, ali Krstajić u dva navrata, kao i Jovanović nisu bili dovoljno precizni. Kapiten Partizana je u prvom delu meča pogodio prečku, dok je u nastavku glavom šutirao tik pored stative, a Jovanović je posle jednog kontranapada, tukao pravo u golmana Pjatova.
 

Fudbaleri Šahtjora odigrali su prilično inferiorno, verovatno zbog činjenice što ovaj meč za njih nije imao nikakav rezultatski značaj, a najbolju priliku imali su preko Rakickog sredinom drugog poluvremena, kada je golman Božović loptu odbijenu od stative, ugrabio pre napadača ukrajinskog tima.
 

"Crno-beli" su tako posle pobede nad grčkim Egaleom u Kupu UEFA, konačno dočekali da slave u jednoj evropskoj utakmici, ali i pored osvajanja tri boda, za njih je ovo takmičenje završeno.
 

Trener Partizana Goran Stevanović bio je izuzetno zadovoljan igrom, kao i rezultatom njegovih izabranika.

 

"Ne smemo tražiti razloge pobede u ne motivisanosti protivnika, već u motivaciji naših igrača. Svaka čast navijačima, jer su kao i cele sezone, ponovo došli da nas podrže, a mi smo im se odužili na najbolji način, jer smo osvojili prve bodove u Evropi. Zaslužili smo ovo slavlje, jer se ne pobeđuje svaki dan ekipa kakva je Šahtjor iz Donjecka. U poslednje vreme Partizan igra taktički odlično, što je bilo primetno i na ovoj utakmici, a istakao bi večerašnje nastupe Dijare i Moreire, ali i celokupni vezni i odbrambeni red odigrao je maestralnu utakmicu", rekao je strateg "crno-belih" Goran Stevanović posle meča.

 

Trener Šahtjora Mirčea Lučesku, čija je ekipa i pored poraza zadžrala prvu poziciju u grupi, mnoge je iznenadio izjavom da mu je drago što je Partizan pobedio.
 

"Žao mi je što ni mi nismo postigli gol, ali očekivao sam ovakav ishod. Po ovakvim uslovima teško je da se igra dobar fudbal. Međutim, mi smo odigrali jako dobro, a sa druge strane jako mi je drago što je Partizan pobedio", rekao je Lučesku.

 

U drugom meču Grupe J, Briž je pobedom nad Tuluzom 1:0, osigurao prolaz u 1/16 finala Lige Evrope, a meč je u 90. minutu odlučio hrvatski internacionalac Ivan Perišić.

PARTIZAN: Božović, Fejsa, Tomić, Petrović (od 69. Jovanović), Moreira (od 60. Ilić), Lomić, B. Jovanović, Krstajić, Ljajić, Knežević, Dijara (od 79. Bogunović).

ŠAHTJOR:
Pjatov, Hubšhman, Duljaj (od 77. Gaj), Fernandinjo, Žadson (od77. Vitsenets), Kobin, Adriano (od 81. Gladki), Vilian, Rat, Iščenko, Rakitski.


STRELAC:
Dijara u 6. minutu. STADION: Partizana. GLEDALACA: 1.500. SUDIJA: Mihael Vajner (Nemačka). ŽUTI KARTONI: Petrović, Ljajić, Fejsa, Tomić (Partizan), Rat (Šahtjor).


Grupa J:

Partizan – Šahtjor 1:0
Dijara 6′

Briž – Tuluz 1:0
Perišić 90′


Tabela:
Šahtjor 13 bodova, Briž 11, Tuluz 7, Partizan 3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here