Đelić: Prodaja Telekoma u interesu građana

0

Vodi računa o interesima građana: Božidar Đelić

Na pitanje poslanika Nove Srbije zbog čega se prodaje "Telekom Srbija", a pre svega infrastruktura preduzeća, Đelić je odgovorio da će Vlada voditi računa da svojinsku transformaciju ovog preduzeća obavi na odgovoran način i u skladu sa strateškim ciljevima Srbije.

"Ne postoji namera da se državni zameni privatnim monopolom. Ta kompanija ulazi u fazu razvoja, gde će joj biti potrebne dodatne investicije i strateski partneri da bi nastavila širenje u regionu", rekao je Đelić.

On je dodao da je cilj da se i nakon takvog jednog regionalnog širenja "bitne odluke o budućnosti ‘Telekoma Srbije’ donose u Beogradu". Prema Đelićevim rečima, Vlada Srbije je donošeći odluku o prodaji "Telekoma" procenila da je optimalni trenutak za prodaju upravo sada.

On je naglasio da je "Telekom" u uslovima oštre konkurencije uspeo da zadrži dobru poslovnu poziciju na tržištu Srbije i pohvalio je menadžment kompanije.

Đelić je zahvalio i aktivnostima "Telekoma" na Kosovu i Metohiji navodeći da je, uz sve teškoće, ponovo uspostavljen signal za korisnike usluga tog operatera u južnoj srpskoj pokrajini.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here