Đoković više od političara uspeo da ujedini ljude!

0

 

Đoković je širom sveta pokrenuo novčanu i medijsku podršku za žrtve poplava, koje su u Srbiji, BiH i Hrvatskoj usmrtile najmanje 50 ljudi, a stotine hiljada ostavile bez domova. AP piše da je srpski teniser Đoković u prošlosti izazivao gnev u drugim bivšim jugoslovenskim republikama svojim gestovima koje su mnogi smatrali nacionalističkim, poput proslavljanja pobeda pozdravom sa tri prsta.

 

Đokovićevu kampanju za pomoć nastradalima u poplavama karakteriše, međutim, to što on nije zatražio pomoć samo za Srbiju, već i za susednu BiH i Hrvatsku. U sve tri zemlje, ukazala je agencije AP, i dalje postoji duboka međusobna mržnja i nepoverenje posle ratova koji su bivšu Jugoslaviju razdvojili na sedam nezavisnih država.

"Srce mi se slama kada vidim da je toliko ljudi evakuisano i ugroženo u Bosni. Više od 950.000. Držite se braćo", napisao je Đoković na Tviteru.

 

Napisao je i da vidi "da je istok Hrvatske pogođen poplavama… iskreno se nadam da vas neće pogoditi kao Srbiju i Bosnu. Čuvajte se".

 

"Neka dugo žive narodi bivše Jugoslavije. Neka je bog s vama", napisao je teniser, dodajući kao ilustraciju mapu Jugoslavije sa zastavama sada nezavisnih država, piše AP.

 

AP podseća da je Đoković, nakon što je u finalu masters turnira u Rimu savladao Rafaela Nadala, osvojenih 500.000 dolara poklonio za žrtve poplava, a njegova fondacija je prikupila još 600.000 dolara. Ti potezi Novaka Đokovića, piše agencija, izazvali su uglavnom pozitivne reakcije u celom regionu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here