Privatna arhiva
POŽRTVOVANA: Sanja Bartok sa naslednicima

Naša štićenica Vuka Barbu iz Mramorka kod Kovina dobila je pomoć od Mihajla Hromiša iz Brizbejna u iznosu od 250 australijskih dolara i odmah nam se sva srećna obratila:

– Htela sam da se zahvalim Mihajlu što mi je uplatio novac. Bog ga blagoslovio! Morala sam najpre da vratim dug jer sam se zadužila za decu za malu maturu i za upis škole. Verujte da ne znam šta ću pre, jer nemamo ni hranu, ali sam morala Savi da kupim lek. Molim i dalje plemenite ljude da mi pomognu da odem na kontrolu sa Savom, da kupimo hranu, pampers pelene, a i meni lek. Srećna sam što su moji blizanci upisali u škole. Davor je upisao poljoprivednu školu u Pančevu, a Dijana je sada učenica ugostiteljske škole i biće poslastičarka. I za njih mi je trebalo mnogo para, morala sam da platim sistemske preglede, a biće mi potrebne i za putne troškove. Za blizance ću morati da prikupim novac kad budem imala još neku uplatu. Sad nisam uspela sve da obavim jer sam bila dužna – priča Vuka u jednom dahu.

Najmlađi sin Sava (9) je još kao beba operisao tumor na mozgu i neophodni su mu lekovi, a pored njega školuje i stariju decu, blizance Dijanu i Davora (14).

TUŽNO DETINjSTVO: Sava Barbu

– Nemam reči da se zahvalim na plemenitosti – kaže nam Vuka.

Sava kasni u razvoju, na nivou je deteta od četiri i po godine i mnogo je obaveza oko njega.

– Procene su da treba da ode bar nakratko do škole, pa ga svakog dana vodim i mada ne zna da piše i računa, provede tamo dva i po sata da bi se koliko-toliko družio sa decom. Lekari kažu da je lečenje moguće samo u inostranstvu, ali nemam novca, pa nam je to nedostižno – priča ova požrtvovana majka.

Sve za mališane

Naš Jovan Živanović koji živi u Manhajmu, a rodom iz Modriče, već godinama pomaže brojne štićenike Humanitarnog mosta. Ovog puta poslao je 100 evra Sanji Bartok, majci osmoro mališana iz Gudurice kraj Vršca. O ovom njegovom plemenitom gestu obavestila nas je upravo Sanja, poželevši da mu se javno i od srca zahvali.

UVEK NA OKUPU: Majka sa mališanima

– Hvala dragom Jovanu do neba što nas nije zaboravio. I samo razumevanje situacije u kojoj smo, kao i iskrena podrška, melem su za našu veliku porodicu. Presrećni smo i zahvalni, jer ćemo ovom donacijom najpre obradovati decu – rekla je Sanja Bartok.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here