Doček na +30

0

U Sidneju i na obali,  novogodišnja noć, kao i naredni dani, biće prilično mokri. Na centralnom severu, opasnost od izlivanja reka nije prošla.

U samom gradu, sve do subote smenjivaće se pljuskovi, a živa u termometrima u Sitiju biće najviše između 25 i 27, a na zapadu između 28 i 29 stepeni.
U nedelju i ponedeljak dolazi lepo vreme, predviđaju meteorolozi.

 

Prošlogodišnji vatromet u Sidneju

 

 

 

Melburn

Ukoliko večeras dođe do grmljavine, novogodišnji vatromet u Melburnu iz bezbednosnih razloga biće otkazan. Gradske vlasti izdvojile su 1,5 miliona dolara za pirotehnička sredstva, kojima bi se u spektakularnom vatrometu, tačno u ponoć, obeležio ulazak u 2010. Međutim, zbog očekivane promene vremena građani će možda biti uskraćeni za vatromet, najveći do sada u Melburnu.

Prvi vatromet planiran je za 9.15 uveče u Jara Parku, nedaleko od "MCG" stadiona koji je prevashodno namenjen porodicama sa malom decom. Glavni vatromet planiran je tačno u ponoć.

Po prognozi u sredu se u Melburnu očekuje oblačno i sparno vreme sa maksimalnih 23 stepena Celzijusa. Večeras, međutim, temperatura bi ponovo trebala da se popne na 34 stepena, zbog čega se ljudima koji na proslavu dolaze u grad savetuje da piju dosta vode.

Gradski prevoz u Melburnu biće besplatan od šest sati uveče, a planirana su i 277 dodatna polaska, posebno za one koji će se uputiti u grad tokom večeri. Novi gradski prevoznik "Metro" saopštio je da će vozovi neprekidno raditi puna 24 sata, a angažovani su dodatni službenici, kako bi pomogli građanima na stanicama Flinders, Ričmond, Džolimont i Sautern Kros. I policija je angažovala dodatno ljudstvo, kako bi bila prisutna na što više mesta.


(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 30.12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here