EPA-EFE/NEIL HALL

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona pobedom nad Pedrom Kačinom od 3:0 u setovima – 6:3, 6:3, 7:6.

Novak će u drugom kolu igrati protiv Džordana Tompsona koji je nadigrao Nakašimu sa 3:2.
U prvom setu je viđena jedna razmena brejkova na startu, ali je u osmom gemu napravio brejk i potom ga lako povrdio za vođstvo u setovima. Tada je usledio najdramatičniji period meča, iako nije ni imao veze sa tenisom.

 

Kiša je počela da pada i očekivalo se da će pauza trajati oko 20 minuta. Međutim, trajala je više od 80 minuta, a tokom tog zastoja Novak je u šali u jednom trenutku izašao na teren i počeo da briše travu peškirom. Šalio se i poručivao publici da treba da duva kako bi se teren brže osušio, a u međuvremenu je tehničko osoblje pokušavalo da mašinama osuši teren što je moguće više.

Odmah na startu drugog seta, posle druge pauze, Đoković je napravio brejk i, ispostaviće se, stekao ključnu prednost za vođstvo 2-0. Do kraja drugo seta još jednom je oduzeo servis rivalu za 6:3.

U trećem setu je odlučio taj-brejk, budući da prethodno nije bilo mnogo uzbuđenja i da su serveri prilično lako osvajali svoje gemove. U taj-brejku, osmom zaredom koji je Novak dobio, ključ je bio na startu. Tada je Srbin sa dva mini-brejka stigao do prednosti od 3:0, potom i 5:1 i tu je meč faktički bio završen.

Novak Đoković je Vimbldon, najznačajniji teniski turnir na svetu, dosad osvajao sedam puta – 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. godine. Najuspešniji teniser na ovom takmičenju u “open eri” je Rodžer Federer – Švajcarac je pehar na “Ol Ingland klabu” osvajao osam puta.

Potpuno nestvarno zvuči podatak da 36-godišnji Đoković nije izgubio na Vimbldonu još ukupno 2.183 dana, a taj frapantni niz i dalje traje.

Novak Đoković, najuspešniji teniser u istoriji, prethodni turnir igrao je u Parizu, gde je došao do rekordne 24. grend slem titule u veličanstvenoj karijeri. To znači da je pobeda nad Kačinom bila osma zaredom za Novaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here