Doskočite godinama

0

Godine prolaze, stari se, ali i rekonstruktivna i estetska hirurgija sve više napreduju…
S godinama neki delovi lica gubi masnoću, a rezultat su upale oči, koje nastaju kao posledica istanjivanja masti u predelu oko očiju. Lice zato izgleda ispijeno i sve više deluje umorno.
Zbog topljenja masti dešava se da obrazi postaju ispijeni. Kako se masti tope u srednjem delu lica, obrazi gube volumen, pojavljuju se i bore koje se protežu od nosa do ivica usana i daju celokupnom izrazu lica starački i umoran izgled.
Usled godina se gubi i masna podloga koja leži na jagodičnoj kosti, neposredno ispod oka, pa se podočnjaci opuštaju i stvaraju viseće kesice.

Za "viseću kožu" – hijaluronski fileri
Tokom godina nestaju zalihe kolagena i elastina, a posledica su takozvane svračije noge, spuštene obrve, opušteni obrazi ili istanjena usta. Idealan tretman su hijaluronski fileri. Naime, hijaluron je najbolji za povećanje volumena usana, ravnanje nazolabijalnih dubokih bora, usahlih delova lica i podočnjaka. Međutim, tretman mora da se ponavlja na godinu dana. Botoks takođe sprečava stvaranje bora oko očiju, na čelu i između obrva, ali problem je što deluje samo na mimične bore.

U svakom slučaju idealan tretman za ove probleme jeste presađivanje masnoće. Izgubljena masnoća se najefiksnije nadoknađuje presađivanjem vlastite masnoće. Postupak nije ekstremno bolan, a ni oporavak nije preterano dugotrajan. Kanilom se izvlači masnoća iz zone bokova, stomaka ili butina i ubacuje se u zone lica kojima nedostaje volumen. Upotreba vlastitog tkiva ne izaziva alergijske reakcije i čuva od 30 do 50 odsto masti. Lice dobija volumen, a koža jedrost i zategnutost.

Kosti se menjaju tokom godina
Kosti lica s godinama gube gustinu, istanjuju se i menjaju oblik. Najviše su ugrožene jagodice, očne duplje i koren nosa. Ne zna se pouzdano zašto dolazi do ovih promena, ali lekari veruju da su uzrok hormoni. Srećom, ove promene su veoma diskretne i mogu da se koriguju. Idealan tretman su implantati za lice. Pri konturiranju lica hirurzi daju prednost prirodnim materijalima i hijaluronskoj kiselini s velikim lifting kapacitetom, kojim se dopunjava deo lica gde su kosti "zatajile" i to ne samo usled starosti nego i zbog genetike.

Šta sa podbratkom
Na nekim delovima lica stvara se višak masnoće, a rezultat toga su kesice ispod očiju jer previše masti u zoni ispod oka nije nužno posledica gojaznosti već neravnomernog raspoređivanja masti na licu.
Mogu da se pojave i viseći obrazi, to su one situacije kad usled preterane količine masti, oko ivice brade, koža sve izraženije visi ispod linije vilične kosti.
U zoni ispod brade lako se nakuplja površinska mast, koja kvari linuju brade, praveći ispod nje još jednu, viseću. Podbradak može da bude nasledan ukoliko se pojavi pre postalih znakova starenja.
Idealan tretman u ovim slučajevima je liposukcija. Drugim rečima, višak masnoće se kroz mali prorez u koži, ispod obraza, usisva kroz kanilu. Ova procedura se radi u lokalnoj anesteziji, a nekoliko dana i po intervenciji ostaju otoci i modrice.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here