pixabay.com

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj izjavio je da je duboko zabrinut zbog tenzija u Bosni i Hercegovini i apelovao na tamošnje lidere da izbegnu raspad te balkanske zemlje.

– Situacija u BiH je zabrinjavajuća više nego ikad. Nikada nije bilo lako, ali sada su centrifugalne tendencije zaista veoma zabrinjavajuće – rekao je Borelj na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, prenosi agencija AP.

Prošlog meseca administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena najavila je nove sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

Kako se navodi, SAD su ga optužile za “koruptivne aktivnosti”.

– Mogu da vas uverim da smo, u bliskom kontaktu sa Sjedinjenim Državama, državni sekretar Entoni Blinken i ja smo izdali veoma ozbiljno upozorenje. Nećemo prihvatiti raspad i dezintegraciju Bosne i Hercegovine – poručio je Borelj.

Takođe, Borelj je apelovao na odgovornost političkih lidera BiH.

– Apelujem na odgovornost političkih lidera Bosne i Hercegovine da izbegnu raspad zemlje – rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku.

6 COMMENTS

  1. po mom mišljenju najbolje bi bilo da se podijele,neka drži svako svoje kako zna i umije.
    A ta zemlja je i tako podijeljena,np.RS je već samostalna država samo treba da ju svi javno priznaju.
    Tek onda bi bilo sve ok u BIH .

  2. A ko tebe šta pita, niti si Srbin, niti Hrvat, niti Bošnjak ili Bosanac. Ko tebe šta pita bre alo gledaj svoja posla djavolu jedan ti i tvoje „evropske“ kolege.

  3. RS se mora Spojiti s Srbijom, nema zu nike Price vise.
    A Federacia je Federacija.
    BOSNE I HERCEGNOVE NEMA VISE !

  4. RS se mora Spojiti s Srbijom, nema tu vise Price.
    A Federacia je Federacija.
    BOSNE I HERCEGNOVE NEMA VISE !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here