EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Predsednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović nema legitimitet da definiše ko su alternative u Crnoj Gori, kazao je predsednik te države Milo Đukanović, pišu Vijesti.

“To pripada ljudima sa više legitimiteta, nego što ga on ima. To je moguće samo u jednom vremenu i sistemu malo poremećenih vrednosti. Mislim da je Građanski pokret URA i Dritan Abazović već 30. avgusta 2020. godine dobio jasnu poruku. Ta poruka je 5,5 odsto podrške. To je tek nešto iznad cenzusa koji obezbeđuje toj partiji parlamentarni status. To nipošto ne preporučuje čoveka za najviše državne funkcije, to ga preporučuje za parlamentarno preživljavanje na marginama parlamentarne scene jedne zemlje”, kazao je Đukanović.

Abazović je juče kazao da u Crnoj Gori postoji grupa oličena u “organizovanom kriminalu i korupciji, koja deklarativno ali ne suštinski podržava EU”.

“Imate drugu grupu koja ima nejasnu ili jasnu spoljnopoltičku odrednicu koja nije kompatibilna sa evroatlantskom putem”, naveo je Abazović, a upitan da li je Andrija Mandić alternativa, kazao je da nije alternativa, ali da nije ni Đukanović, pa da zato postoji politička nestabilnost.

Đukanović je rekao da je na sceni nerealna ambicija da se sve poluge vlasti u državi preuzmu i da se zloupotrebljavaju u funkciji političkih obračuna Abazovića.

“To je nešto što mora biti energično sprečeno snagom institucija ove države, snagom demokratskih i proevropskih političkih partija koje budućnost zemlje vide u Evropi i sistemu vrednosti savremene Evrope i EU”, naglasio je Đukanović.

On je rekao da bi za Abazovića bilo dobro “da se probudi iz sna”.

“Čini mi se da je zarobljenik svoje teške zablude. Prva, koju nam je uporno ponavljao, kako se očekuje aber nekog iz Vašingtona ko će ‘počistiti’ političku scenu Crne Gore i ko će mu otvoriti prostor da bude onoliko veliki koliko je zamislio da može da bude. To nije ozbiljna politika. To što on očekuje je Diznilend”, naveo je Đukanović.

Druga “zabluda”, prema rečima Đukanovića, je da se može “vrteti” teza o kriminalizovanom DPS-u i toj partiji kao organizovanoj kriminalnoj grupi.

Treća iluzija je, kako je rekao, da je još uvek vreme medijskog monopola na koji je aktuelni premijer navikao.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here