Durant ne igra na SP u Španiji!

0

 Kevin Durant
 

Kevin Durant je objavio da se povlači iz državnog tima i da neće biti u prilici da učestvuje na Svetskom prvenstvu u Španiji. Košgeter Oklahome je obavestio čelnike saveza da se neće pojaviti na nastavku priprema za Mundobasket, zakazane za 14. avgust u Čikagu. Kaže da je umoran.

„Odluka je izuzetno teška jer sam bio počastvovan mogućnošću da predstavljam svoju državu. Smatram da je moja obaveza prema saigračima da im se posvetim maksimalno, ali sam posle početnog dela priprema shvatio da to ne mogu. Shvatio sam da ne mogu u potpunosti da odgovorim obavezama ekipe sa stanovištva vremena i energije potrebnih za igranje u reprezentaciji. Potrebno mi je vreme da razmislim o svemu i pripremim se za sledeću sezonu NBA lige. Navijaću za SAD i nadam se da ću u narednim akcijama biti opet deo državnog tima“, poručio je Durant.

 

Kakav je ovo udarac za ekipu Majka Križevskog najbolje svedoči činjenica da je Durant bio najbolji igrač prethodnog SP u Turskoj 2010, kada je predvodio SAD do zlatne medalje.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here