Dvoje nastradalih u noćašnjim požarima

0

Muškarac, štar oko 90 godina, ugušio se od dima, usled požara koji je izbio u Bulevaru Kralja Aleksandra 52, izjavila je danas Tanjugu portparol beogradske Hitne pomoći Nada Macura.

 

Ekipa Hitne pomoći, koja je izašla na lice mesta rano jutros oko 6.11 sati, mogla je samo da konstatuje smrt, najverotnije, zbog gušenja od ugljen-monoksida, rekla je Macura.

 

Oko ponoći u stambenoj zgradi u ulici Despota Stefana u Beogradu improvizovana plinska peć izazvala je požar.

 

Vlasnik stana (49) je sa opekotinama i posledicama gušenja prevezen u Urgentni centar.Brzom reakcijom vatrogasaca sprečeno je da se požar u jednom od stanova višespratnice proširi i ugrozi veliki broj porodica. Razlozi požara su nepažnja, ali i siromaštvo.

Izvor požara je bila improvizovana plinska peć pomoću koje se ovaj Beograđanin grejao nakon što mu je zbog neplaćanja računa isključena struja. Plamen sa te peći je zahvatio deo nameštaja i zamalo koštao života vlasnika stana.

Vlasnik stana je sa opekotinama i posledicama gušenja prevezen u Urgentni centar gde je prvobitno zbrinut na odeljenju reanimacije, a zatim na odeljenju plastične hirurgije.

U požaru koji je izbio u porodičnoj kući u selu Krvavica kod Kruševca život je izgubio Dragutin Milošević (93), saopštila je Policijska uprava ovog grada. Vatra je izbila rano ujutru u petak, a okolnosti zbog kojih se požar dogodio još se utvrđuju, navodi se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here