Ebola u Mađarskoj?

0

Studentkinja iz Nigerije hospitalizovana je u Budimpešti zbog lečenja malarije, ali postoji i sumnja da bi mogla da bude zaražena virusom ebole. Mađarski zdravstveni zvaničnici saopštili su da je Nigerijka doputovala u Budimpeštu iz Lagosa 8. septembra. Infektolog u bolnici Sent Ištvan i Laslo, Janoš Slavik, rekao je da je studentkinja putovala ka Budimpešti tokom tronedeljnog perioda inkubacije, sa područja gde ima zabeleženih slučajeva ebole.

Zaštitna sredstva: Epidemija u Zimbabveu
 

Neophodna procedura u slučaju ebole je preduzeta, istakao je Slavik.
Testovi pokazuju težak oblik malarije, dok su na ebolu bili negativni, rekao je Slavik i dodao da su početni simptomi malarije i ebole veoma slični.
U zapadnoafričkim zemljama od ebole je dosad umrlo 2.811 osoba, a najviše je pogođena Liberija, gde je umrlo 1.587 osoba od ukupno 3.022 inficiranih.

 

 

Teška boljka
Ebola je virusno oboljenje za koje još ne postoji pravi lek ili vakcina, ali se za njima intenzivno traga.Bolest se prenosi u kontaktu sa telesnom tečnošću obolelog, uključujući i znoj, što znači da je za obolevanje dovoljno i samo dodirnuti zaraženu osobu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here