EU priznala mućku

0

Vladimir Putin i Žoze Barozo

Ruska vlada neće objaviti transkript i snimak nedavnog telefonskog razgovora između Vladimira Putina i predsednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza.
Zvanična Moskva smatra to pitanje završenim, nakon što je Evropska komisija priznala da su reči Putina izvučene iz konteksta, saopštio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Podmetnuli Italijanima
Prvu informaciju sa pomenutom rečenicom objavio je italijanski list "Republika", a zatim su to preneli i drugi mediji.

Prošle sedmice, zapadni mediji su preneli da je ruski predsednik izjavio da bi "mogao da osvoji Kijev za dve sedmice kada bi to hteo".
Rusija je protestovala zbog toga što je Putinova rečenica, koja je imala sasvim drugačiji smisao, istrgnuta iz konteksta.
Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov ranije je izjavio da su reči Vladimira Putina o mogućnosti da "uzme Kijev za dve nedelje" istrgnute iz konteksta i da su imale sasvim drugačiji smisao, a da je objavljivanje razgovora predsednika Evropske komisije Žoze Manuela Baroza sa Putinom bilo nekorektno.
Predstavnica Baroza Pia Ahrenkilde-Hansen je u intervjuu za "Vol strit džornal" priznala da su Putinove rečio istrgnute iz konteksta.
"Mogu samo da dodam da je predsednik Komisije obavestio svoje kolege u Evropskom savetu na zatvorenoj sednici, o sadržini svog razgovora sa Putinom", naveo je taj list njenu izjavu.
Zvanični Kremlj je spreman da objavi sadržaj tog razgovora da bi otklonio bilo kakve nesporazume o onome šta je rekao ruski predsednik, napisao je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov u pismu upućenom Barozu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here