Pixabay

Evropska komisija obavila je razgovore sa kompanijom ”Moderna” iz Teksasa oko moguće nabavke budućih vakcina protiv Kovida-19, objavljeno je danas u Briselu.

Američka ”Moderna” je peta kompanija sa kojom je Evropska komisija u ime zemlja članica EU obavila razgovore o nabavci potenicijalne vakcine pritiv novog korona virusa za evropsko tržište.

Za EU je za sada najavljena nabavka 80 miliona vakcina plus dodatnih 80 miliona doza čim se vakcina potvrdi sigurnom i efikasnom.

– Investiramo u kompanije koje koriste različite tehnologije kao bi povećali šansu da dobijemo sigurnu i efikasnu vakcinu. Nastavićemo da razgovovaramo sa različitim kompanijama jer želimo da budemo sigurni da će vakcina biti brzo dostupna na tržištu. Od evropskih investicija u vakcine proiv korona virusa imaće koristi ceo svet – poručila je predsednica Komisije Ursula fon der Lajen.

Do sada Evropska komisija je kontaktirala i francuski ”Sanofi”, američki ”Džonson i Džonson”, ”Kjurvak” iz Nemačke i britansko-švedsku faramceutsku kompaniju”Astra Zeneka” sa sedištem u Kembrižu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here