D. Jovičić
MLADOST I ISKUSTVO: Tomašević (desno) i novi upravi odbor

Bilo je svečano na godišnjoj proslavi koju su zajednički organizovali Srpsko kulturno-umetničko društvo Sloga i Fudbalski klub Srbija iz Manhajma.

U Kulturhausu na Valdhofu okupilo se oko 400 zemljaka – članovi oba udruženja i njihovi gosti.

Folkloraši i fudbaleri u Manhajmu već nekoliko godina zajedno proslavljaju završetak godine, a predsednici Srbije Dragiša Denić i Sloge Teodor Tomašević najavljuju da bi u budućnosti saradnja trebalo da bude još veća i jača.

Sve je počelo nastupom dva dečja folklorna ansambla Sloge, a zatim je svim igračima, folklorašima, članovima i gostima poslužena večera. Na stolu su se našle razne đakonije, pečenje, sarme, pite, razne salate, ali i posna jela, u svakom slučaju svako je za sebe pronašao šta mu je odgovaralo.

Posle večere predsednici Denić i Tomašević su govorili o godini koja je na izmaku i potom su podeljeni i prigodni pokloni. Fudbalerima Srbije poklone je uručio Denić, a u ime Sloge predsednik Tomašević prvo je predstavio novi upravni odbor u kome se nalaze još njegov zamenik Milica Savković, blagajnici Nataša Bradaš i Cico Pantelić i sekretari udruženja Ankica Tomašević i Smilja Blažić.

Mladom upravnom odboru devojčice iz folklora uručile su bukete cveća. Plakete za 2019. godinu dodeljene su firmama MIR i MD iz Manhajma, kao i firmi Romić Transport iz Špajera koje su bile sponzori udruženja. Plaketa za najboljeg folkloraša za 2019. pripala je Srđanu Romiću, a Silviji Mitrović-Peulić umetničkom rukovodiocu za negovanje i čuvanje tradicije srpskog folklora. Plaketu Sloge dobio je i Milan Velemirović za humanitarni rad jer nesebično pomaže ugroženim licima.

Svi prisutni potom uživali uz muziku Rebus benda, a posle ponoći folkloraši i fudbaleri su se preselili u obližnju diskoteku u Ludvigshafenu gde su ostali do jutarnjih sati.

NOVO OKUPLjANjE U JANUARU: Deo folklornog ansambla

Zimska pauza

Fudbaleri Srbije su završili jesenju sezonu pre dve nedelje i otišli su na zimsku pauzu. Folkloraši Sloge su u subotu gostovanjem u Cirihu kod imenjaka, Kulturno-umetničkog društva Sloga na proslavi pod nazivom „Zima, zima e pa šta“, imali poslednji nastup u ovoj godini i njihovo novo okupljanje zakazano je za 12. januar.