FOTO-SVEDOK

0


FOTO: ROJTERS

LjUDSKA KULA

U Kataloniji u Španiji, svake godine održava se festival na koji ljudi dolaze da bi zajedničkim snagama napravili ljudske kule. Ovaj festival zove se Kastels, što znači zamak.
 

FOTO: ROJTERS

BICIKLMANIJA

Jorkšir je pogodila groznica Tur de Fransa, a suvenir u obliku žutog bicikla izviruje iz engleskih vrtova, na tremovima i ulaznim vratima kuća. Čuvena
biciklistička trka počinje 5. jula u engleskom Jorkširu, a prva etapa završava se u Londonu.

 


 

 

 

FOTO: ROJTERS

SPOMEN NA MRTVE

U Memorijalnom muzeju Korejskog rata u Seulu nalazi se spomen-ploča s uklesanim imenima svih južnokorejskih vojnika koji su poginuli od 1950. do 1953. godine. Severna i Južna Koreja tehnički su još u ratu, jer se Korejski rat završio primirjem, a ne mirovnim ugovorom.

FOTO: ROJTERS

POLjA PIRINČA

U Šenjangu u Kini umetnik je napravio mural na poljima pirinča.

 

FOTO: ROJTERS

PONUDA MARAMA

Uoči početka svetog meseca ramazana na pijacama Džakarte u ponudi su raznobojni hidžabi za žene.

 


FOTO: ROJTERS

PLOVIDBA ULICAMA

Posle obilnih kiša u Gavatiju, u Indiji, vozači rikši moraju da se probijaju kroz vodu do struka. U poplavama i klizištima poginulo je sedam ljudi.

 


FOTO: AP

VRISAK POBEDE

Ešton Kembel samo je vrisnula i zinula od sreće kad je proglašena za mis Arkanzasa. Dvadesetogodišnja devojka koja je prvi put učestvovala u takmičenju lepote, osvojila je stipendiju od 20.000 dolara i više od 75.000 dolara u poklonima.


FOTO: AP

ROBOT HEROJ

Ni jak pljusak u Hongkongu nije sprečio znatiželjnike da prisustvuju postavljanju džinovskog transformersa povodom svetske premijere filma "Transformersi – doba izumiranja". Premijera filma održana je širom sveta, a spektakularna figura dokaz je da Holivud sve više pažnje posvećuje kineskom tržištu.


FOTO: AP

ODMOR OD RATA

Proruski borac u Ukrajini seo je da predahne tokom primopredaje tela ukrajinskih vojnika poginulih u blizini Luganska, na punktu u selu Karlivka kod Donjecka. Dve strane uspele su da sklope kratko primirje u sredu uveče i dogovorile predaju 49 tela ukrajinskih vojnika koji su poginuli kad je oboren transportni avion na putu za Lugansk prošlog vikenda.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here