Kosovo online
Donika Gervala

Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala izjavila je da se njen tim svakodnevno bori da pet članica Evropske nije koje nisu priznale Kosovo, to i učine, ali da je situacija kompleksna zbog geopolitičkih okolnosti i unutrašnjih problema tih zemalja.

– Malo je komplikovanije. Kosovo je priznalo 117 država. Zemlje koje su bile pod uticajem saveza sa kojima se Kosovo poistovećuje, skoro sve su priznale Kosovo. Samo je pet zemalja EU, sa kojima je situacija komplikovanija zbog njihvih unutrašnjih problema za koje misle da ne mogu da reše na pravi način bez dogovora sa Srbijom – rekla je Gervala.

Poručila je da se Kosovo bori i za priznanje četiri zemlje članice NATO.

– Što se tiče drugih zemalja, na različitim kontinentima i državama, manje-više je potrošen broj zemalja koje su, kao deo Alijanse, bile spremne da priznaju nezavisnost Kosova. Kada je reč o državama koje nisu priznale Kosovo, vide se različiti geopolitički uticaji. Ne kažem da neće biti priznanja, biće ih, ali ne mogu da obećam kada – poručila je Gervala.

22 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • svaka budala ima pristup internetu cemu on i sluzi, to je alat globalizma. Pa vidi Maki imas oci ako si tanak sa ostalim, Ukrajince ubedili da izginu za taj tvoj zapad i dolare, a ameri ih proglasili zvanicno za najbolju ratnu investiciju, i daju na kasicicu i da oni ne ginu… samo budalama je potreban izbor zapad ili istok, normalan covek trazi svoju slobodu i nezavisnost da moze da ode i tamo i ovamo po zelji. A vama koji niste mrdnuli dupe iz kuce i najcesce ste neradnici naravno ds prijaju americki filmovi i lazne vrednosti pa je bas cudno sto vi ne idete tamo nego gnjavite sve ostale svojim debilizmom??

    • Pa pripadas tu gdje pripadas, otac i majka su ti Jovo i Andja, Dordje i Petrica, Pantelija i Rumica…ili neki slicnog imena.
      Nijesu ti roditelji Franc i Jozefina kod kojih si na pecalbi u Austriji, Njemackoj ili Svicarskoj, kod njih si radna snaga isto kao u kragujevackom ipak italijanskom Fiatu, korejskim motaonicama kablova itd.
      Tako ako se identifikujes sa Francom a ne sa Jovom, srecno, “putuj igumane i ne misli na
      manastir !”
      A Srbija je tu gdje jeste, Srbija je trebalo 1918 da se formira kao nacionalna drzava koja obuhvata teriroriju gdje vecinski zive Srbi a ne kao nekakva masonska sklopocija, ma kakvo ime da je nosila.
      Kasnimo preko 100 godina a jos smo nostalgicni za Jugoslavijom koja je u stvari grobnica srpskog naroda, zato smo sada u procjepu, jesmo na svome ali nijesmo svoji !

      • И неки још пишу у Југославији од комуниста наметнутом хрватском латиницом …

    • Ajde da svi vrate sve dugove i na ravnopravnim osnovama vidimo ko je bolji.
      A ne rabiti pola sveta, naprviti sistem gde sve kontrolisete, stampate novca koliko vam treba…

    • Eee moj Maki stvarno si glup koliko si težak ali si nevidjeno glup. Zašto se ne zapitaš što jedna Turska nije u EU a ušla u nato. Znaš kad će Srbija ući u EU nikad a možda ni tad,jedna ukrajina šta ostane od nje će prije ući u EU

  2. ДА ПОЈАСНИМО
    нато земље СУ ПОД СТАЛНИМ ПРИТИСКОМ АМЕРИКЕ
    ДА ПРИЗНАЈУ КОСОВО И МЕТОХИЈУ
    да је то албанска држава
    ТО СЕ НЕЋЕ ДЕСИТИ
    СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    🇷🇸☦️🇷🇸

  3. Ha ha bice priznanja ali nezna kada. Ti si ministarka inostranih poslova. Za 3 god vladavine vase Vetvendosija ni jedna drzava vas nije priznala. Da nije Amerike koja vrsi pretnje silom mnoge zemlje mozda jos 30 bi odmah povuklo priznanje. Ali doci ce vrlo brzo i taj dan. Jer biste lazna drzava stvorena lazima i prevarama od strane Nato pakta i Amerike.

  4. Dobro si rekla pet clanica nije priznalo Kosovo zbog unutrasnjih problema, i Srbija nije priznala Kosovo zbog unutrasnjih problema, nadam se da je svetu jasno da celu pricu guraju Amerikanci i Nemci na silu i da nije realno.

  5. Ја мислим да је Маки неки уређај, полуписмен, који се повремено активира, али пише увек исто. Молио бих власника истог да мало промени садржај, досадно је и глупо, чак више и не иритира…

  6. Počeće Nemci i Ameri sa Englezima da vas ponovo priznaju u drugoj turi pa će da vas ostave ko i svako nedonošče! Kao i našu braću Ukrajince uostalom. Fašisti ko fašisti!!!!

  7. Počeo bi “gospodine” Maki ali nije to za svakoga a i maki treba pisati malim slovima nemojte mu zameriti. Na časovima istorije nije bio pa nezna za Indijance Jermene i Afrikance. To su ti zapadnjaci i njihova demokratija kolonizuj i pobi to su za njega dobri zapad. Nevole oni šiptare nego rudna bogatstva od par stotina milijardi koje polako krckaju to je zapad

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here