EPA/Maxar Technologies
Severodonjeck

Rusko granatiranje izazvalo je veliki požar u hemijskoj fabrici u Severodonjecku dok neprekidne borbe besne u gradu, rekao je guverner regiona Sergej Hajdaj.

On je ukrajinskoj televiziji izjavio da je požar u fabrici Azot u subotu izbio nakon curenja desetina tona nafte iz oštećenih radijatora.

– Hemijska fabrika Azot je satima pod teškim granatiranjem – rekao je Hajdaj.

On nije objavio da li ima povređenih i da li je požar ugašen.

Ukrajinski zvaničnici procenjuju da se čak 800 civila krije u podzemnim skloništima za bombe u hemijskoj fabrici. Predsednik Vladimir Zelenski ponovo je zatražio više oružja, zbog straha da će njegovi vojnici ostati bez municije.

Severodonjeck je već nedeljama žarište ruske invazije na istok i čini se da su sve bliže preuzimanju kontrole nad gradom, piše BBC.

Guverner Sergej Hajdaj je za lokalnu TV rekao da Rusi sada kontrolišu veći deo grada – iako je situacija “pod kontrolom”. Poslednjih dana ukrajinski zvaničnici upozoravaju da im ponestaje municije – dok očajnički čekaju nove zalihe sa zapada.

Ukrajina kaže da su njene snage preuzele teritorije koje je prethodno zauzela Rusija u jugoistočnim regionima Hersona i Zaporožja.

2 COMMENTS

  1. Bravo ruski heroji. Neverovatno. Rusi su hrabri borci. To se videlo u Mariopolju i Buci. Visok moral, disciplina, neznatan broj poginulih….sve u svemu briljantni, srcani i hrabri borci – ovi Putinovi Rusi…i pored slabog naoruzanja Rusi napreduju:::)))) Evo jos malo….i Ukrajina je ponovo ruska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here