Gospodski odgovor Monfisa na pitanje o Đokoviću: “On je i dalje legenda”

0
EPA/Ali Haider
Gael Monfis

Poslednjih nedelja i meseci u fokusu stranih sportskih medija je Novak Đoković, kako zbog svojih rezultata, tako i zbog svojih stavova i pitanju vakcinisanja. 

Tako je tokom obraćanja tokom Mastersa u Parizu Gael Monfils dobio krajnje neočekivano pitanje koje je glasilo:

– Možeš li da pričaš malo o finalu US Opena. Jesi li očekivao takav pad Novaka Đokovića koji je izgubio od tenisera nove generacije? Da li to menja tvoje mišljenje o njemu? Da li će ga sada svi drugačije gledati? Da li je sada lakše pobediti ga? Možda više nije glavni? – glasilo je pitanje francuskog novinara.

Njegov sunarodnik je odmah odgovorio demantujući ga.

– Ja ga i dalje vidim kao tenisku legendu. Osvojio je tri grend slema, i dalje pokušava da osvoji još više… Čovek je legenda, a izgubio je od Danila koji je igrao neverovatno dobro, nije mnogo mečeva izgubio. Koliko znam, Danil je drugi na svetu, tako da što se mene tiče – ništa se nije promenilo – odgovorio je Monfils.

I u nastavku odgovora je “sipao” hvalospeve na račun Đokovića.

– Njih dvojica su na visokom nivou, ali Novak je Novak. To je i dalje strašan teniser. Osvojio je tri grend slema prošle godine, isti je kao i do sada, samo je izgubio od drugog tenisera na ATP listi – podvukao je Monfils.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here