I Južni pao pred Troickim!

0

Viktor Troicki prošle nedelje je savladao Davida Ferera i pokazao da je spreman da se vrati u vrh svetskog tenisa, a u prvom kolu Pekinga u dva seta je bio bolji od Rusa Mihaila Južnog sa 2:0 (6:3, 6:4)!.

Kao nekad: Viktor Troicki
 

Iako je Rus na 33. poziciji, a Viktor na 152. na ATP listi, jasno je da to nije pravi odnos snaga i da ovo nije preveliko iznenađenje, ali je sigurno znak da je srpski teniser spreman da svakome parira ko se nalazi u kremu tenisa, kojem i sam pripada.
Meč je trajao 77 minuta, a Viktor nije dobro ušao u okršaj sa ruskim teniserom, pošto je posle 10 minuta imao zaostatak od 2:0. Ipak, protivnik koji je poznat po talasima nervoze, upravo je počeo da pokazuje svoju tamnu stranu nakon povratka i brejka Srbina sa četiri poena u nizu, tako da je Troicki samo čekao greške Južnog i pogađao iz kontre za prvi korak ka pobedi.
Južni je i u drugoj deonici došao prvi do brejka, ali je preslikano, uz mnogo više Viktorovog truda, ponovo ispustio prednost, a onda je u desetom gemu ishitrenim udarcima, u nameri da što brže dođe do izjednačenja, morao da položi reket i prizna poraz.
Po projektovanom žrebu, Troicki će ponovo morati da igra protiv tenisera iz top 10, jer će mu protivnik u osmini finala turnira biti pobednik duela Tomaša Berdiha, koji je treći nosilac na turniru, i Felisijana Lopeza, koji je dobio pozivnicu od organizatora.

 

 

Iznenađujući poraz Zimonjića i Nestora
Nenad Zimonjić i Danijel Nestor poraženi su na startu turnira u Pekingu posle preokreta od italijansko-argentinske kombinacije Fabija Fonjinija i Lenarda Majera sa 2:1 (3:6, 6:3, 10:6).
Ovo je sigurno najveće iznenađenje u Pekingu, jer su Danijel i Nenad bili postavljeni za prve nosioce na turniru, ali su posle sigurne igre u prvom setu odjednom pali, a onda u trećoj deonici dopustili Italijanu i Argentincu da slave.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here