pixabay.com

Kao što ste već verovatno shvatili, posebno ako se mučite sa kilogramima neko vreme, metodi koje obećavaju brze rezultate za nekoliko dana, najčešće ne funkcionišu.

Međutim, ima i dobrih vesti. Ako ste zaista odlučni da smršate, promena životnog stila koji uključuje zdravu, po mogućnosti mediteransku ishranu, puno svežeg voća i povrća, više žitarica i mahunarki, kao i redovno vežbanje, sigurno će uroditi plodom.

U tom je kontekstu jako važno da pijete puno tečnosti i mada je voda uvek najbolji izbor, nezaslađeni napici takođe imaju svojih prednosti, a među njima prednjači zeleni čaj.

Može li zeleni čaj da pomogne pri gubitku kilograma?

Zeleni čaj je verovatno najzdraviji izbor među nezaslađenim napicima i iako ne može da bude zamena za vodu, u odnosu na nju ima neke prednosti koje utiču na mršavljenje. Nekoliko šoljica dnevno može da utiče na mršavljenje, a evo i kako…

Održava zdrav metabolizam

Neki sastojci u zelenom čaju, poput kofeina i antioksidansa polifenola, pomažu pri mršavljenju jer pozitivno utiču na metabolizam i ubrzavaju ga.

Lakše ćete vežbati

Premda zvuči pomalo neverovatno, zeleni čaj će vam dobro doći ako vežbate. Kofein je stimulans koji aktivira nervni sistem, pa se lakše pokrećemo i lakše odrađujemo fizičke zadatke.

Pomaže pri smanjenju šećera

Konzumirate li puno šećera, to ne može biti dobro za vaše zdravlje. Zato uvođenje nezaslađenog zelenog čaja u ishranu može da podstakne organizam da se navikne na manje količine šećera što pak neminovno vodi do gubitka kilograma, piše Yahoo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here