Italija: 9 mrtvih u železničkoj nesreći

0

 

Vatrogasna služba u Bolcanu najpre je saopštila da u nesreći poginulo 11 ljudi, što je predstavnica te službe Irene Hel demantovala, navodeći kao razlog pometnju koja je nastala nakon tragedije, preneo je AP.

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je italijanskom kolegi Robertu Maroniju telegram saučešća povodom nesreće.

 

"U ime MUP-a Srbije i u svoje ime upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća povodom pogibije putnika u železničkoj nesreći", navodi se u telegramu.

Jedan od dva vagona potpuno je uništen, smrskanih prozora, izvestila je agencija ANSA i dodala da se u trenutku nesreće u vozu nalazilo 40 putnika.

Kako je javila televizijska stanica "Skaj TV", pozivajući se na lokalne zvaničnike, tri osobe se vode kao nestale.

Predstavnik lokalne vatrogasne službe Đuzepe Maraci izjavio je da je sedam povređenih smešteno u bolnicu i da je njihovo stanje ozbiljno.

"Odron se dogodio baš u trenutku prolaska voza", izjavio je zvaničnik za saobraćaj grada Bolcana Tomas Vidman i dodao da je uzrok odrona napukla cev za navodnjavanje.

Italijanske vlasti su saopštile da istražuju uzrok pucanja cevi s obzirom da su temperature vazduha bile suviše visoke da bi došlo do zamrzavanja vode u cevi.

Voz, koji krenuo iz gradića Males, približavao se destinaciji Meranu, oko 300 kilometara od Venecije, a njegov pad u reku Adiđe sprečilo je drveće.

Na mesto nesreće odmah su upućeni helikopteri, ambulantna i vatrogasna kola.
Železnička linija na kojoj se nesreća dogodila svečano je otvorena 2005. i jedna je od najmodernijih u bogatoj regiji Trentino-Alto Adiđe.

 

Pruga na kojoj se nesreća dogodila je jedna od najmodernijih u Italiji, koja je otvorena 2005. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here