IV: Jeca za titulu protiv Voznijacki

0

 

Ovo je bio treći susret srpske i australijske teniserke i treći trijumf Jankovićeve. Meč je trajao jedan sat i 28 minuta.

 

Jankovićeva će, dakle, u finalu igrati sa Karolinom Voznijacki iz Danske, koja je u drugom polufinalu pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:2, 6:3.

 

Što se Jeleninog polufinalnog meča tiče, njena rivalka je odigrala dobro na početku prvog seta i povela 2:1 u gemovima. Srpska teniserka je potom osvojila pet gemova zaredom i rezultatom 6:2 povela 1:0 u setovima. Jankovićeva je već na početku drugog seta oduzela gem na servis protivnice, ali je Australijanka napravila ri-brejk i izjednačila na 1:1. Obe teniserke su osvojile po jedan gem, a onda je Jankovićeva sigurnom drugi set rešila u svoju korist rezultatom 6:4.

 

"Ovo je zaista velika pobede za mene. Osećam se sjajno. Srećna sam što sam po prvi put u karijeri izborila plasman u finale Indijan Velsu. Nadam se da ću uspeti da pobedim u nedeljnom finalu", izjavila je srpska teniserka i dodala:

 

"Stosur je danas sjajno servirala, ali ja sam bila skoncentrisana na ovaj meč. Ona mi je danas slala prave bombe umesto servisa. Pitala sam se svaki put kada bih se pripremala za ritern, kako ću uspeti da joj uzvratim. Ipak, bila sam fokusirana i to je odlučilo meč".
 

Pobednica turnira u Indijan Velsu osvojiće novčanu nagradu od 700.000 dolara i 1.000 bodova za WTA listu, dok će poraženoj da pripadne 350.000 dolara i 700 poena za svetsku rang listu.

 

WTA turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni 4,5 miliona dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here