Izbegnut haos: Bez Albanaca u Beogradu!

0

Ne dolaze u Beograd: Navijači Albanije

 

Kako alo.rs saznaje, do tada nikakav dokument nije stigao iz FS Albanije, niti se čelnicima naše "kuće fudbala" bilo ko obratio usmenim putem. Samim tim u FSS su, nakon razgovora sa predstavnicima MUP, procenili da ne postoje bezbednosni uslovi da se utakmica povećanog rizika održi u prisustvu gostujućih navijača.

 

Inače, zahtevi koje je FSS prosledio FS Albanije, po pittanju dostavljanja imena i prezimena ljudi koji bi doputovali na utakmicu, u skladcu su sa propisima UEFA, članom 16. UEFA pravilnika o bezbednosti.

 

"Kada okolnosti to zahtevaju, organizatori meča i oba Saveza ili kluba, moraju da dostave podatke o broju prodatih ulaznica uključujući i imena i adrese svih nosilaca karata. Za inostrane utakmice, karte se moraju dati samo onima koji daju svoja imena, adrese, brojeve pasoša i, eventualno ukoliko je moguće, podatke o detaljima putovanja oko dolaska i povratka svojih navijača. Sve informacije o gostujućim navijačima koji dolaze bez karata moraju se dostaviti vlastima države u kojoj se igra meč, kao i UEFA administraciji."

 

FSS će, kako smo i ranije najavli, zahtevati da FS Albanije vrati 1.125 dodeljenih karata za gostujuće navijače.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here