Izbo ženu, pa se obesio

0

Živorad Petrović (54), rudar iz Krive Feje kod Vranja, nožem je po vratu izbo suprugu Slađanu Petrović (48) u njihovoj porodičnoj kući. Misleći da je mrtva, obesio se u potkrovlju kuće. Povređena supruga je obilno krvarila, ali je uspela da pozove pomoć i nalazi se u bolnici u Vranju.
Kako kažu meštani ovog sela, Petrović je često imao burne svađe sa suprugom jer je bio bolesno ljubomoran. Njih dvoje imaju petoro dece, koja srećom u vreme tragedije nisu bila u kući.
– Svi u selu smo šokirani tragedijom. Znamo da je Živorad s vremena na vreme pravio ljubomorne scene Slađani, ali ovo nismo očekivali. Čula sam da je nasrnuo na nju nožem i nakon što je ubo u vrat, misleći daje mrtva jer je pala u nesvest, rešio sebe da ubije. Popeo se na potkrovlje kuće, stavio omču preko grede i tu su ga kasnije našli obešenog – kaže za "Vesti" jedna od njihovih komšinica.
Kako saznajemo od Petrovićevih prijatelja, oni ga znaju kao mirnog čoveka.
– Živeli su skromno, siromašno, kao i većina nas iz ovog propalog rudarskog mesta. Siromaštvo ga je teralo da pije, ali nije bio problematičan. U rudniku Grot i selu važio je za radnog čoveka, ali izgleda da je bes iskaljivao na nesrećnoj Slađani – kažu njegovi poznanici.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here