Jerko Denegri dobio nagradu “Lazar Trifunović”

0

 

Nagrada "Lazar Trifunović"

Dr Jerko Denegri je nagradu "Lazar Trifunović" dobio za kritički tekst "Simptomi srpske umetničke scene posle dvehiljadite", koji je objavljen u prvom broju časopisa "Remont Art files“, kao i za tekstove u dopunjenom izdanju knjige "Jedna moguća istorija moderne umetnosti-Beograd kao internacionalna umetnička scena 1965-2006", izdanje "Signatura", BIGZ i MSU u Beogradu 2009.

 

Nagrada "Lazar Trifunović“ dodeljuje se od 1993. godine. Prestižnu stručnu nagradu ustanovili su Kulturni centra Beograda, Grupa za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, Muzej savremene umetnosti, Narodni muzej u Beogradu, Društvo istoričara umetnosti Srbije, ULUS, Beogradski program RTS-a i Udruženje likovnih kritičara Srbije.

Nagrada DIUS-a

 

Na istoj svečanosti biće dodeljeno i priznanje Društva istoričara umetnosti Srbije za najbolju autorsku izložbu u 2009. Ono je dodeljeno Dejanu Sretenoviću, kustosu izložbe "Slobodan Šijan/Oko filma", koja je održana aprila-maja 2009. u Salonu MSU u Beogradu.

 

Stručno Priznanje DIUS-a dodeljuje se istoričarima umenosti od 1994. godine.

 

Na svečanom uručenju nagrada "O likovnoj kritici Lazara Trifunovića“ govoriće mr Vesna Kruljac, autorka knjige "Lazar Trifunović, protagonist i antagonist jedne epohe", izdanje Narodnog muzeja u Beogradu 2009, a ljubaznošću Jugoslovenske kinoteke biće prikazan dokumentarni film "Dijalog o kolažu", koji je po scenariju Lazara Trifunovića snimljen 1965.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here