Jojić igrao i za Srbiju

0

Utehu u izgubljenoj tituli prvaka Evrope fudbaleri Bajerna pronašli su u duploj kruni u Nemačkoj.
Gigant iz Minhena je, posle osvojene Bundeslige, u subotu trijumfovao i u DFB kupu Nemačke, pošto je posle produžetaka pobedio tim Borusije iz Dortmunda sa 2:0.
Posle regularnih 90 minuta rezultat je bio 0:0, a golove za Bavarce postigli su Arjen Roben u 107. i Tomas Miler u 123. minutu. Holanđanin Roben je tako postao prvi fudbaler u istoriji Kupa Nemačke koji je postigao gol u tri različita finala.
Utakmica je igrana u predivnom ambijentu na Olimpijskom stadionu u Berlinu (prisustvovalo tačno 76.197 gledalaca), gde su se navijači oba kluba potrudili da naprave veličanstven dekor na tribinama. Međutim, na terenu su se rivali previše respektovali, pa za razliku od nekih prethodnih duela ova dva najbolja nemačka kluba, ovog puta nije bilo previše uzbuđenja.
Pored golova, najviše komentara izazivao je sporni trenutak iz drugog poluvremena, kad je posle Humelsovog udarca glavom lopta prešla gol-crtu Bajernovog gola, ali sudija Florijan Majer i njegovi pomoćnici nisu reagovali.
Borusija je tada oštećena, pa može da se kaže da je Bajern uz dosta sreće uspeo da odbrani dva od tri osvojena trofeja prošle sezone.
U startnoj postavi Borusije iz Dortmunda bio je i srpski reprezentativac Miloš Jojić (igrao do 83. minuta), koji je dva sata pre finalne utakmice Kupa Nemačke, specijalno za "Žurnal" poručio:
– Večeras igram za Srbiju!
Na njegovu i žalost navijača žuto-crnih, Borusija nije osvojila trofej, ali je mladi srpski fudbaler iskoristio priliku da nešto ranije na svom Fejsbuk profilu pošalje poruku nemačkoj javnosti:
– Želim da vas zamolim za pomoć, sve koji su u mogućnosti da pomognu mojoj zemlji. Imali smo veliku poplavu, mnogo ljudi je ostalo bez domova, hrane, vode. Molim vas, podelite ovo na društvenim mrežama. Srbiji je potrebna vaša pomoć! Hvala vam, prijatelji – napisao je Miloš Jojić.
 

 

Teško bez Subotića
Trener Borusije Jirgen Klop, koji je ove sezone imao velikih problema da sastavi tim zbog povređenih igrača, i ovog puta nije mogao da računa na neke od najboljih.
U finalu nije bilo našeg Nevena Subotića, ali ni Bendera, Blažikovskog, Gindogana…

Revanš Bavaraca
Bio je ovo četvrti meč između Bajerna i Borusije ove sezone i druga pobeda ekipe iz Minhena. Ona je došla posle ubedljivog poraza Bavaraca, koji su doživeli sredinom prošlog meseca u meču Bundeslige – 0:3 (12. aprila).
Prvi put su se sastali 27. juna kad je Borusija pobedila sa 4:2 i osvojila Superkup Nemačke, a onda im se Bajern revanširao ubedljivim trijumfom u Dortmundu sa 3:0 28. avgusta u utakmici Bundeslige.

Uvek pobeđuje šampion
Bilo je ovo treći put u istoriji Kupa Nemačke da su u finalu igrali šampion i vicešampion i uvek je pobeđivao prvak države. U sva tri slučaja je to bio tim Bajerna – 2005. protiv Šalkea, 2012. i ove godine protiv Borusije iz Dortmunda.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here