Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Zverev

Saša Zverev je prvi finalista turnira u Beču. On je u dva seta dobio Španca Karlosa Alkarasa 6:3 i 6:3 za nešto više od sat vremena igre.

Alkaras, koji je 42. igrač sveta, je teniser kome uglavnom odgovara šljaka te je u zatvorenom u Beču bio bez šanse protiv Saše Zvereva. Ovo je Špancu verovatno i najbolje što je mogao da uradi u Beču gde je konkurencija bila velika i gde je izbacio Beretinija, Marija i Evansa.

Zverev je u prvom setu napravio dva brejka. Igralo se bez oduzetog servisa do rezutlata 3:3 kada je Zverev bez problema dobio naredna tri gema. U drugom setu je Nemac napravio brejk u trenutku kada je vodio 3:2, a prednost brejka je održao do kraja seta. Interesantno je da je Alkaras imao jedinu brejk priliku u meču u gemu u kom je Saša servirao za meč. Ipak nije je iskoristio i Zverev je dobio set 6:3.

Ovo je druga pobeda Zvereva protiv Alkarasa, a prva je bila takođe na tvrdom u Akapulku ranije ove godine.

Karlos mora da bude zadovoljan turnirom u Beču jer će sa polufinalom stići do svog najboljeg renkinga u karijeri. Od nedelje će biti 35. igrač sveta.

Zverevu je ovo peto finale u sezoni, a u dosadašnja četiri je slavio. Protivnik će mu biti Marin Čilić ili Botik Van Der Zandšulp.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here