Kako je Nikolić nadmudrio Lalatovića?

0

Nadmudrio kolegu: Marko Nikolić, trener Partizana
 

Zašto? Pa rezultat govori, ali i dešavanja na terenu. Reći će mnogi da je odlučila inspiracija Nikole Drinčića i greška Predraga Rajkovića, koji je morao da brani onaj slobodnjak, ali…Da li je baš tako?

 

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović kockao se i – izgubio. Igrao je na sve ili ništa. U vatru je ubacio golobrade mladiće Luku Jovića i Mihaila Ristića i…epilog je poznat, tri boda su ostala u Humskoj. Šta je rekao Lalatović na konferencije za medije posle utakmice? Naravno, imao je alibi priču: "Imamo mlad, neiskusan tim. Videli ste, dao sam šansu Luki Joviću, najmlađem igraču u istoriji večitih derbija. Imao je dve velike šanse, nije je iskoristio".

 

I tačno, mladi Luka Jović mogao je da se proslavi u prvom poluvremenu da je iskoristio one dve kolosalne šanse, koji iskusni napadači bez problema rešavaju u gol. Onda bismo danas pisali o Lalatoviću kao "novom Murinju", o strategu koji je imao osećaj da u pravom trenutku u vatru ubaci mladog, ali supertalentovanog vunderkinda Luku Jovića.

 

Neiskustvo ga koštalo tri boda: Strateg Zvezde Nenad Lalatović
 

Ovako, mnogi navijači crveno-belih se pitaju zašto u špicu napada šansu nisu dobili iskusniji Rakić (istina, bio rovit) i Despotović, koji su u prethodnim susretima imali prednost u odnosu na najmlađeg debitanta u istoriji večitog derbija.

 

S druge strane, Nikolić se držao "makijavelističkog" stava da cilj (pobeda) opravdava sredstvo. Počeo je strateg crno-belih sa iskusnom postavom, koja je u proseku bar tri-četiri godine starija od Crvene zvezde. Na sredini sve sami prekaljeni igrači: Saša i Branko Ilić, Nikola Drinčić, koji su zagazili u četvrtu deceniju. U prvom poluvremenu, poletnija, mlađa Zvezda razbila je Partizana. Ali, na semaforu je ostalo 0:0.

 

U nastavku, polet crveno-belih je splasnuo, na terenu je postojao samo Partizan. Iskusno, strpljivo, izabranici Marka Nikolića "stiskali" su crveno-bele koji su, konačno, poklekli u finišu, kada je Drinčićeva "bomba" završila u mreži Rajkovića. Pre toga, Nikolić je povukao sjajne poteze. Osvežio je srednji red mladim Andrijom Živkovićem i Danilom Pantićem, koji su promenili ritam utakmice. Svežiji i brži razbili su na sredini terena već tada umorne Bosančića, Kovačevića, Ristića…

 

Naravno, posle bitke svi su generali, pa i potpisnik ovih redova, ali…Činjenice i dešavanja na travi stadiona Partizana govori o dobijenom taktičkom ratu Nikolića! Možda će Lalatović da dobije sledeći, možda će mladi Jović da reši naredni večiti derbi, ali sadašnjost je ta da je Partizan nastavio seriju pobeda, a Zvezda već posle devet kola mnogo zaostala u trci za odbranom titule.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here