Kalinić u Crvenoj zvezdi, u Radničkom “iznenađeni grubim razlazom”

0

 Nikola Kalinić
 

Kalinić je pre Radničkog igrao za Vojvodinu, a prošle sezone u Superligi je prosečno beležio 11,1 poen, 5,2 skoka i 2,8 asistencija po utakmici. Takođe, igrao je za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, a našao se i u planovima novog selektora Aleksandra Đorđevića.

 

Odmah po objavljenom odlasku Kalinića u Beograd, saopštenjem na zvaničnom sajtu se oglasio Radnički. 

 

Saopštenje objavljujemo u celosti.

 

"Košarkaški klub Radnički iznuđeno je završio saradnju sa Nikolom Kalinićem koja je potrajala godinu dana, umesto ugovorene tri.


Svoju punu afirmaciju doživeo je upravo u protekloj sezoni, braneći boje Radničkog, u koji je doveden odlukom šefa struke Miroslava Mute Nikolića, što je prethodilo pozivu u nacionalnu selekciju. Za trećinu ugovorenog perioda isplaćen je do poslednjeg ugovorenog dinara, stoga je bilo očekivano da nakon angažmana u reprezentaciji sledi povratak u Kragujevac. Međutim, tim koji je tokom sezone vršio pritisak na ovog igrača, direktno utičući na njegove partije koje su u nekim mečevima bili ispod realnog kvaliteta, biće sledeća Kalinićeva adresa.


Iznenađeni smo grubim razlazom sa reprezentativcem. Ovo je, ispostavlja se, epilog čudnih odluka koje su u međuvremenu donosili registraciona komisija KSS, odnosno činovnik te institucije, kao i nacionalni Olimpijski komitet.


Poražavajuće je za srpski sport u celini da se naš Radnički, kao ekonomski slabiji klub, nanovo "čerupa" između sezona, a tokom takmičenja slabi kad god je u prilici da se uključi u samu završnicu bilo kojeg takmičenja.


Koje interesne grupe ovo čine srpskoj košarci, zašto i do kada će, bez ikakvih posledica i odgovornosti – odgovor je koji očekujemo iz sfera iznad glava nas običnih smrtnika.


KK RADNIČKI
"

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here