Kapitalno pojačanje na Alijanc areni: Garaj stiže u Bajern!

0

 

Dogovor sa Zenitom bio je postignut, ali poziv iz Bajerna se ne odbija. Ezekijel Garaj na pragu je bavarskog kluba, pišu danas mediji u rodnoj Argentini, te Portugalu i Nemačkoj, iako posao još nije zvanično zaključen.

 

Informaciju je prvi objavio argentinski Klarin, koji navodi da će transfer štopera Benfike klub iz Minhena koštati 15 miliona evra, iako je klauzulom bilo propisalo 20. Lisabonski Orlovi su, ipak, pristali na kompromis, jer je za njih u pitanju svega 2,5 miliona evra pošto polovina od ukupne sume svakako ide madridskom Realu.

Garaj bi trebalo da potpiše ugovor na četiri sezone, ali se ne zna kolika će biti njegova primanja. Poznato je samo da je Zenit nudio istu platu, ali je 27-godišnji reprezentativac Argentina izabrao aktuelnog nemačkog šampiona u kojem će se za mesto u startnoj postavi boriti sa Danteom, Boatengom, oporavljenim Badštuberom i univerzalcem Martinezom.

 

Pep Gvardiola, međutim, smatra da to nije dovoljno da bi se još jednom napala evropska kruna. Bavarci traže i štopera koji se bolje koristi levom nogom i koji može da u slučaju nužde odmeni Alabu na bekovskoj poziciji. Izbor je pao na 19-godišnje čudo iz Bilbaa Emerika Laporta, ali transfer mladog Francuza koči obeštećenje od astronomskih 36 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here