Keita dao Liverpulov najraniji gol u Premijer ligi, a Salah i Mane se jurili na listi strelaca (VIDEO)

0
Tanjug/AP
Keitina radost posle gola

Gvinejski vezni igrač Nabi Keita (24) na Enfildu zatresao mrežu poslednjeplasiranog Hadersfilda već u 15. sekundi prve utakmice 36. kola, “redsi” u šampionskoj trci udvoje s Mančester sitijem pobedili s 5:0.

Posle greške igrača gostujućeg tima, kojoj je kumovao sam Keita, lopta je došla do Egipćanina Mohameda Salaha, Liverpulovog najboljeg strelca. Odmah ju je prosledio saigraču koji je uputio tačan šut ne časeći časa.

To je jedan od najranijih golova u istoriji lige, a najraniji je pao onomad. Šon Long je doveo Sautempton u vođstvo protiv Votforda posle 7,69 sekundi.

Nadalje su strelci naizmenično bili Senegalac Sadio Mane (23. i 66) i Salah (45+1 i 83). Obojica su izbili na čelo golgetera za ovu sezonu. Egipatski as ima 21 gol, a Mane 20. Iza njih su Argentinac Serhio Aguero (Mančester siti) i Gabonac Pjer Emerik Obamejang (Arsenal) sa po 19.

U nedelju prvak je gost Barnlija, a očekivanom pobedom bi, dva kola pre kraja šampionata, opet izbio ispred Liverpula s bodom više od njega. “Tobdžije” idu na megdan Lesteru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here