Koristite bronzer i jedite pasulj

0

Svaka žena, bez obzira na to da li ima 35 ili 55 godina, želi da izgleda mlađe i lepše. Kako starimo, koža gubi elastičnost i sjaj, no uz neke proverene savete svako može izgledati mlađe i privlačnije, napominje se u tekstu objavljenom na sajtu tportal.hr
 

Ruke odaju godine
Ne zaboravite da svakodnevno negujete ruke. Kao što se brinete za svoje lice, brinite se i za svoje ruke. Negujte ih i mažite svaki dan. Piling koji koristite za lice možete koristiti i za ruke. Svakako nemojte da zaboravite da na ruke stavljate zaštitnu kremu. Ne zaboravite da su ruke izdajice godina.

Najvažnije je brižljivo negovati kožu svaki dan. Jer, samo zdrava koža može da bude lepa. Jedan od najboljih načina da to postignete je unos vitamina C. On naime stimuliše proizvodnju kolagena u koži, što znači da će ona izgledati mlađe i svežije. U ishranu uvrstite pomorandže, jagode, paradajz, grejpfrut i kivi. Treba da pojačate i unos proteina, koji takođe garantuju zdrav i mladolik izgled. Proteini su vitalni nutrijenti koje bi trebalo da uključite u svoj plan ishrane. Odlučite se za manje masno meso, poput ribe, ćuretine, svinjskih kotleta i pilećih prsa. U jelovnik uvrstite jaja, orahe, bademe, lešnike, indijski orah i pasulj. Umesto dresinga, u salatu je mnogo zdravije staviti ulje. Kombinujte maslinovo ulje s malo sirćeta za zdravu salatu. Tako će telo bolje apsorbovati vitamin C i E, ali i druge antioksidante, a koža će izgledati mladolikije bez obzira na doba.
Važna je i šminka. Sve sitne nepravilnosti i pegice vrlo jednostavno ćete prikriti pomoću malo bronzera. On koži daje lepi sjaj. Možete ga naneti na obraze, čelo i nos i dobićete poseban sjaj. I pogrešno izabrana boja šminke učiniće vas starijima, a može da naglasi i bore. Ako odaberete pravu boju koja odlično pristaje uz vaš ten, budite sigurni da će vam to skinuti bar pet godina.
Previše tamna, ali i previše svijetla nijansa boje za kosu može vam dodati nekoliko godina. Boja koja je nijansu do dve svetlija od vaše prirodne boje najbolji je izbor. Za mladoliki izgled stručnjaci savetuju da treba farbati kosu u nijansama od tamnijeg korena prema svetlijim vrhovima, a zbog svetlijih vrhova kosa će izgledati kao da je posvetlela na suncu. Nije dobro odabrati ni previše tamnu boju jer lice onda deluje beživotno.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here