Krajišnici zborovali lepše nego u Zmijanju

0

 

I nebo je bilo naklonjeno velikim dobrotvorima, a na zboru je bila pečalbarska Evropa, više od 3.000 gostiju, oni kojima Kočićevi neimari u srcu ostaše. Velikom skupu, božji blagoslov prizvao je protojerej-stavrofor Đorđe Trajković, a Slobodan Vergić, predsednik fondacije, proglasio je otvorenim 18. zborovanje.

 

Više fotografija sa događaja pogledajte OVDE

Nastupali su najmlađi članovi ansambla Srbija i osmesima zahvalili na burnom aplauzu koji su dobili za Igre iz Šumadije. Mladi kluba "Nikola Tesla" iz Hagena obogatili su zborovanje maštovitom koreografijom iz Bujanovca.

Pesme zavičajne grupe Laste Vrbanje iz Bazela nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a članovi grupe su na kraju sve pozvali u kolo i zaigrali sa nekoliko stotina gostiju.

Nije izostalo ni tradicionalno bacanje kamena s ramena, za koje se prijavilo 15 momaka. Najuspešniji je bio Pljevljak Rajko Dajević, a drugo i treće mesto pripalo je Aleksandru Trzinu i Predragu Svjetlanoviću. Medalje su bile nagrada, a učesnici takmičenja su potom zaigrali u kolu i oduševili sve prisutne na zboru.

Po starom dobrom običaju, već godinama jedan "Rudonja" završava na ražnju i njegove muke nisu dugo trajale. U popodnevnim satima nije ostalo ni parče na ražnju, ali alternativno rešenje su bili ćevapi, kao oni u Banjaluci.

Vredno je istaći veliko zalaganje domaćina u pripremi i na dan 18. zbora. Bilo je lepše nego na Zmijanju, a nije ni čudo jer članovi fondacije iz Dortmunda imaju iskustvo dugo dve decenije.

 

Prihod i prilozi za poplavljene

Kočićevo zborovanje imalo je i ovaj put humanitarni karakter. Prihod i prilozi biće upućeni žrtvama poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here